Četvrtak, 10.03.2011.

Hrvatačani darovali 45 doza krvi

45 doza krvi prikupljeno je u današnjoj akciji darivanja krvi u Hrvacama, koju je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace.
Iako je bilo 50 prijavljenih darivatelja, pet osoba zbog zdravstvenih problema, nije moglo darovati krv.
Sljedeća akcija sinjskog Crvenog Križa, DDK Otok, MK 'Noćna Mora' i KUD – a 'Sukanac' iz Graba održati će se u subotu 12. ožujka 2011. g. u prostorijama ugostiteljskog objekta 'Džimbeg' u Otoku. Akcija će se održati od 9 do 13 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv Grada Sinja

Grad Sinj poziva vlasnike i posjednike obiteljskih kuća i višestambenih objekata koji nemaju kućni broj ili im je rješenjem katastra dodijeljen novi kućni broj, na preuzimanje pločica sa brojevima za oznaku zgrada za naselja Sinj, Glavice, Brnaze, Turjaci, Radošić, Lučane, Karakašica, Jasensko, Čitluk, Bajagić, Obrovac Sinjski, Zelovo, Gljev.
Pločice se, bez naknade, uz predočenje osobne iskaznice mogu podići svakim radnim danom, počevši od 10. ožujka 2011. godine u vremenu od 09 – 11 sati te od 12-15 sati, na adresi Dragašev prolaz 10 (zgrada gradske uprave) u Gradskoj vijećnici.
Pozivajući Vas na preuzimanje oznaka zgrade, ujedno Vas izvješćujemo da od 01. siječnja. 2011. god. svaka zgrada mora biti označena, zbog predstojećeg popisa stanovništva, uručenja pošte, mirovina, kao i izrade osobnih dokumenata jer se ukidaju adrese sa bb i 00, dok vlasnici i posjednici koji ne budu imali kućni broj mogu biti novčano kažnjeni.
Zamjenik gradonačelnika
Zoran Vujanović, dipl.iur
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Hrvace: Program javnih radova

Općina Hrvace uputila je javni poziv za prijave kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima na području Hrvaca. Programom će se obuhvatiti projekti iz područja komunalnih djelatnosti i socijalne skrbi, a sredstva za financiranje osiguravaju Zavod za zapošljavanje i Općina Hrvace.
Na Javni poziv mogu se prijaviti nezaposlene osobe s prebivalištem na području Općine Hrvace, koje su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.
Načelnik Općine Dinko Bošnjak kaže kako je u planu zaposliti 20 osoba na rok od 6 mjeseci. Zainteresirani kandidati trebaju se prijaviti do 14. ožujka.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Općina Otok: Poziv za javne radove

Općina Otok uputila je poziv nezaposlenim osobama za prijavu na rad u javnim radovima. Poziv se odnosi na osobe iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, koje će biti raspoređene u programe održavanja javnih površina i uređenja okoliša i pomoći u kući starijim i nemoćnim osobama. Za navedene programe traži se ukupno 27 osoba.
Kriteriji za zapošljavanje u programima javnih radova utvrđeni su od strane HZZ. Prednost pri zapošljavanju imat će osobe koje su u evidenciji HZZ duže od 36 mjeseci. Prijavi je potrebno priložiti preslik osobne iskaznice, potvrdu HZZ-a i dokaz o ispunjavanju jednog ili više uvjeta propisanih od strane HZZ-a, Prijave se dostavljaju najkasnije do 10. ožujka 2011. godine u prostorijama općinske uprave (soba broj 5.).
Predviđeno trajanje radova je 6 mjeseci i to od 01. svibnja do 31. listopada 2011. godine. Sve dodatne obavijesti mogu se dobiti u Općini Otok, tel. 834-503.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini

Na temelju Zaključka Gradonačelnika Grada Sinja o pokretanju inicijative za provedbu Programa Javnih radova od 25. veljače 2011. godine, Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja objavljuje Poziv za prijavu kandidata za Program zapošljavanja nezaposlenih osoba u Javnim radovima na području Grada Sinja u 2011. godini.
Programom Javnih radova obuhvatit će se projekti iz područja socijalne skrbi, zaštite i uređenja okoliša, te održavanja i komunalnih djelatnosti.
...

Akcija darivanja krvi u Otoku

U organizaciji GDCK- Sinj, Kluba DDK Općine Otok, MK Noćna mora iz Otoka i KUD-a Sukanac iz Graba u subotu 12. ožujka će se u prostorijama ugostiteljskog objekta “Džimbeg” održati prva ovogodišnja akcija darivanj krvi u općini Otok. Akcija će potrajati od 9 do 13 sati. Ovim se putem pozivaju svi punoljetni i zdravi mještani da se odazovu akciji i daruju dragocijenu tekućinu. Za sve darovatelje je osiguran zahvalni ručak.
Petar Norac Kevo

Poziv za Bromaru 2011.-8. Brodski polumaraton

SLAVONSKI BROD – U organizaciji udruge “ Brace “ , a pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda i Brodsko posavske županije u nedjelju će se u Slavonskom Brodu održati  8. Brodski  polumaraton "Bromara 2011.". Osim polumaratona, biti će održana  štafetna utrka i utrka gradana. U sklopu ovog polumaratona biti ce održano i natjecanje za predškolce, osmoškolce i srednjoškolce i to na kraćim dionicama. Početak natjecanja je u 9 sati, dok je glavna utrka dana na rasporedu u 10,30 sati. Start ali i cilj se nalazi na Trgu Ivane Brlić Mažuranić. Organizator je pripremio bogate nagrade za najbolje, ali i za sve sudionike ovog atletskog događaja. Važno je naglasiti da se ova utrka nalazi u sklopu HUCIPT-a , te da  je prva službena utrka u ovoj sezoni New Balance cestovnog  kupa 2011 godine kojemu je medijski promoter Sportske novosti.
Piše:  Petar Norac Kevo  SN

Stanje na cestama

Na autocesti A1 od 10:00 do 16:00 sati zbog kontrole brzine bit će zatvoren pretjecajni kolnički trak od 133 do 134+400 km u smjeru Splita.Promet će se odvijati voznim trakom uz ograničenje od 60 km/h.

Na autocesti A 1, kroz tunel Sveti Rok u smjeru Splita vozi se jednim trakom, a od južnog ulaza u tunel Sveti Rok do vijadukta Božići (od 227. do 237. km) vozi se dvosmjerno, desnom stranom kolnika, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča.
Na Jadranskoj magistrali (D 8), vozi se naizmjence, jednim trakom na Šibenskom mostu i kroz mjesto Duće, kod Omiša.
IZVOR: HAK