Utorak, 10.03.2009.

dr. IVAN NASIć, KANDIDAT HDZ-a GRADA SINJA ZA GRADONAčELNIKANa sjednici gradskog odbora HDZ-a aktualni gradonačelnik Ivan Nasić izabran je za kandidata za gradonačelnika te stranke na lokalnim izborima. Odluka je donesena jednoglasno.

OBAVIJEST

Od danas počinje isplata novčane pomoći za ublažavanje posljedica štete nastale uslijed elementarne nepogode tuče od 27. lipnja 2007 godine. Gradu Sinju županija je odobrila jednokratnu bespovratnu pomoć za ublažavanje posljedica štete u iznosu od 408.524.00 kn za 646 prijava poljoprivrednika.

"AUTOPRIJEVOZ" SINJ, TEMA SASTANKA GRADONAčELNIKA SINJA dr. IVANA NASIćA I VLASNIKA "PROMET MAKARSKA" MATE JUJNOVIćA

Vlasnik Prometa Mate Jujnović, direktor Vice Barbir i gradonačelnik Sinja Ivan Nasić sastali su se prošli tjedan. Razgovor je bio potenciran zaključcima Poglavarstva i Gradskog vijeća vezan za trenutnu situaciju u toj tvrtci. Dogovoreno je kako će gradonačelnik Nasić prema Ministarstvu financija uputiti očitovanje u svezi statusa sinjskog Autoprijevoza. Trenutno se očekuje pred trgovačkim sudom registracija novog temeljnog kapitala temeljem osnovnog ugovora o rekonstruiranju Autoprijevoza.

PROJEKT REVITALIZACIJE POLJSKE JAREBICE U SINJSKOM POLJU

Danas, 10. ožujka, se počeo provoditi projekt uzgoja i revitalizacija poljske jarebice u Sinjskom polju. Projekt je počeo izradom i postavljanjem hranilica u Sinjskom polju gdje jarebica ima uvjete za život. U narednim danima ispustiti će se i 40 parova poljskih jarebica. Projekt će trajati tri godine kroz koje će se jarebice ispuštati i štititi od predatora te će biti čuvane, potvrdio nam je informacije inženjer Jakov Samardžić.

VIJESTI IZ TRILJA

U Muzeju grada Trilja održava se likovna crtačko-modelarska radionica. Radionicu vodi prof. Mate šimundža, a namijenjena je prvenstveno djeci školskoga uzrasta. Dodajmo kako se radionica održava svakoga utorka, četvrtka i subote, od 16,00 do 18,00 sati, do mjeseca travnja.

SPORT

Danas, 10. ožujka, u 15 sati u Hrvacama se igra susret trećeg kola županijskog nogometnog kupa između Hrvaca i Dugopolja.

Sinj je po prvi put organizirao Međunarodne utakmice pasa ptičara u sinjskom polju. Kako doznajemo natjecanja počinju sutra, 11. ožujka, i trajat će dva dana, a pored domaćih natjecatelja očekuje se značajan broj stranaca prvenstveno talijana.