Ponedjeljak, 10.03.2008.

OBAVIJESTU crkvi čudotvorne Gospe sinjske od danas do petka 14. ožujka održava se tjedan sa osnovnoškolcima. Kako nam je rekao župnik župe Gospe sinjske fra. Nikica Ajdučić radi se o susretima osnovnoškolaca kojima se želi potaknuti i pripremiti ih za dane Uskrsa. Danas u 18 sati i 30 minuta počinju susreti za 4. razrede svih osnovnih škola iz župe. Nakon uvodne priprave djeca će imati prigodu za svetu ispovijed, a služit će se i sveta misa.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dobrovoljnih davatelja krvi Hrvace, u utorak organiziraju akciju darivanja krvi. Akcija će se održati u Hrvacama u prostorijama restorana «Vreba», od 9,oo do 13,00 sati. Organizatori pozivaju sve dragovoljne davatelje krvi i sve osobe koje mogu dati krv da dođu na akciju kako bi se prikupio što veći broj doza krvi za potrebe Transfuzijskog odjela Kliničke bolnice Split.

OBAVIJEST

U Trilju do petka traju upisi u program male škole djece s tamošnjeg područja koja nisu obuhvaćena vrtićkim program a rođena su do 1.travnja 2002 godine. Upisi i prijave vrše se u Triljskom dječjem vrtiću.

VIJESTI IZ DICMA

U Dicmu je održana osnivačka skupština Kulturno umjetničkog društva «Dicmo».Za predsjednika je izabran općinski načelnik Josip Silić, a za dopredsjednika Nediljko Kokan. Na osnivačkoj skupštini kazano je kako će bogatu kulturno umjetničku tradiciju dicmanjani od sada predstavljati kroz KUD, organiziranjem različitih manifestacija i sudjelovanjem na različitim priredbama ovog karaktera.

OBAVIJEST

ženska klapa koja djeluje pri KUD Sinj traži sopranisticu. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na telefon 824 - 102 ili mobitel 091/ 550 84 13. Dodajmo da se probe održavaju svakoga ponedjeljka i četvrtka u 18,30 sati u prostorijama Oš Fra Pavla Vučkovića u Sinju.

KINO DANAS

U sinjskom kinu još večeras s se prikazuje američki triler «Ja sam legenda» u kojem glavnu ulogu igra Will Smith. Film je snimljen prema romanu Richarda Mathesona «Svijet ne čeka nimalo zdrava budućnost», a prikazat će se u samo jednom terminu i to od 20 sati.

SPORT


U susretu pretposljednjeg kola redovitog dijela A1 košarkaškog natjecanja Alkar je poražen u Osijeku od domaćeg Osijeka 87-98. U susretu A2 košarkaške lige u Trilju domaća Cetina poražena je od zadarskih Pet bunara 88-94.

Nogometaši Junaka odigrali su 0-0 na gostovanju u Pločama kod domaćeg Jadrana, a isti rezultat bio je i u susretu Hrvace-Primorac 1929 iz Stobreča.

U natjecanju 4. HNL jug potpun uspjeh naših klubova. Nogometaši OSK-a na svom travnjaku pobjedili su s 3-1 Croatiu iz Zmijavaca, a Glavice su u Glavicama bile bolje od Uranije iz Baške Vode 2-0.

županijski ligaš Tekstilac poražen je na Gradskom stadionu od Croatie iz Trogira 0-1.

Na jučer završenom državnom prvenstvu za kadetkinje koje je održano u Umagu, rukometašice Sinja osvojile su peto mjesto pobijedivši ekipu đurđevca 25-18, dok je pobjedom protiv Makarske 19-18 Cetina osvojila deveto mjesto. Najbolji strijelac turnira je Anamarija Gugić s 56 pogodaka, a izabrana je i u sedmorku prvenstva. Naslov prvakinja osvojila je ekipa Seseveta.

U susretu druge rukometne lige rukometaši Cetinke u subotu su u Trilju bili bolji od sinjskog Kamička i pobjedili 28-26.

Odbojkašice Sinja imale su dva domaća susreta ovog vikenda, najprije su u subotu pobijedile župu Dubrovačku 3-1 u setovima.U jučer odigranom derbiju protiv Makarske sinjanske su poražene 0-3.