Subota, 10.03.2007.

"SAJAM PRšUTA SINJ 2007."

POčINJE IZGRADNJA ALKARSKIH DVORA



Upravni odbor Viteškog alkarskog društva sinoć je održao redovni sastanak, na kojem se odlučivalo o datumu početka izgradnje Alkarskih dvora. Početak izgradnje očekuje se već sljedeći tjedan kao i postavljanje kamena temeljca.

PRISEGA U VOJARNI KULA

U Središtu za obuku pješaštva u Sinju od 10,00 sati održana je svečana prisega prvog ovogodišnjeg naraštaja ročnika.

AKCIJA POKRETA PRIJATELJA PRIRODE "LIJEPA NAšA"

Pokret prijatelja prirode «Lijepa naša», ogranak Sinj uz pomoć Grada Sinja i županije splitsko - dalmatinske provodi akciju oplemenjivanja okoliša u koju su uključeni učenici sve četiri
sinjske osnovne škole.
Učenici su preko svojih škola i Udruge od tvrtke «Dominant» iz Metkovića naručili oko 4.200 sadnica raznih voćki, a u cijeni su participirali s jednom trećinom ukupnog iznosa.
Osim maslina i jedne vrste bagrema, sadnice su stigle danas i potrebno ih je što prije posaditi.
Iz Osnovne škole «Fra Pavla Vučkovića» obavještavaju sve roditelje i učenike da danas i sutra ujutro mogu doći preuzeti naručene sadnice.

PREDAVANJE

Večeras, s početkom u 18,00 sati, u velikoj dvorani Franjevačkog samostana u Sinju održat će se predavanje na temu « Uloga roditelja u spolnom odgoju djece». Predavač će biti dr. fra Luka Tomašević, a predavanje je namjenjeno roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika iz sinjske župe i drugim zainteresiranim roditeljima.

PREDAVANJE

U organizaciji Kruga za duhovnu i životnu pomoć u hotelu Alkar danas će se održati informativno predavanje na temu «Iscjeljenje duhovnim putem - medicinski dokazano».
Na predavanju će se, između ostalog govoriti o mogućnostima i granicama iscjeljenja duhovnim putem, a izvještavat će i iscijeljeni.

IZLOžBA SLIKA

U utorak, 13. ožujka, s početkom u 19,00 sati u Galeriji Galiotović otvorit će se izložba slika Loare Blažević. Organizator izložbe je poglavarstvo Grada Sinja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 20,15 sati prikazivat će se avanturistički film Krvavi dijamant. Glavne uloge tumače Leonardo di Capprio i Jennifer Connely.

SPORT

U drugom kolu nastavka 3. hrvatske nogometne lige danas u 15 sati Junak na Gradskom stadionu dočekuje Neretvu iz Metkovića.

U natjecanju 4. nogometne lige Hrvace gostuju kod Vodica. Drugoplasirane Glavice na svom terenu dočekuju trećeplasirani NK Raštane.
Ovoga vikenda starta i županijska nogometna liga. U nedjelju Tekstilac u 15,00 sati na svom travnjaku dočekuje Mračaj iz Runovića.

Ovog vikenda igraju se i drugoligaški rukometni susreti.
Prvenstvena utakmica 2. Hrvatske rukometne lige između sinjskog Kamička i Trogira odigrat će u sinjskoj športskoj dvorani s početkom u 19 sati i 30 minuta.
Triljska Cetinka igra u Zadru protiv ekipe Eva Zadar.
žRK Sinj u 16,30 dočekuje ekipu Zadra a rukometašice Cetine u Makarskoj igraju protiv Makarske.