Petak, 10.03.2006.

NATJECANJE IZ PRVE POMOćI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa sutra održava natjecanje iz Prve pomoći mladeži i podmlatka osnovnih i srednjih škola sa sinjskog područja. Prijavilo se 6 ekipa, a program natjecanja odvijat će se već od 9 sati u osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića.

Ekipe s najboljim rezultatima ističe iz Crvenog križa Ante Omrčen bit će sudionici županijskog natjecanja u travnju u Makarskoj. Dodajmo kako su natjecanja izPprve pomoći dio programa Crvenoga križa te se provode u cijeloj Hrvtaskoj

SVEčANA PRISEGA U VOJARNI PETAR BERISLAVIć

Sutra je prva svečana prisega vojnika ročnika u tekućoj godini u sinjskom nastavnom središtu. Ovo je inače 56. naraštaj vojnika ročnika u središtu za obuku Petar Berislavić na kojem će nazočiti uz roditelje i prijatelje ročnika predstavnici svjetovne crkvene i vojne vlasti.
U svečanom činu polaganja svečane prisege buduće vojnike Hrvatske vojske pozdravit će izaslanik načelnika glavnog stožera brigadni general Josip Zvirotić.

IZBORNA SKUPšTINA SINJSKOG HSLS-a

Sinjski ogranak HSLS-a sutra s početkom u 10 sati u Hotelu Alkar odrađuje izbornu skupštinu na kojoj će se birati sva tijela ogranka potvrdjuje predsjednik sinjskog HSLS-a Snježan šentija. Dodaje kako će skupštini nazočiti i predsjednica stranke đurđa Adlešić.

SPORT

Bogati i uzbudljiv športski vikend započinjemo današnjim nastupom košarkaša Alkara koji večeras u 19 sati u Zagrebu igraju protiv Hermes Analitike u sklopu posljednjeg kola redovitog dijela A1 košarkaške lige. Pobjeda Alkara omogućila bi plasman naših košarkaša u ligu za prvaka,

Nakon pobjede na Pagu Junak dočekuje nogometaše Velebita iz Benkovca, a sutra se nastavljaju utakmice 1. županijske nogometne lige.

Iz rukometa izdvajamo derbi druge lige jug a ujedno i derbi Cetinskoga kraja. U subotu s početkom u 19 sati u Sinju se sastaju rukometaši Kamička i Cetinke iz Trilja.

Dvorana osnovne škole Marka Marulića biti će domaćin drugoliškom derbiju u odbojkaškom prvenstvu gdje se sastaju žOK Sinj i Split 1700.

VRIJEME

Jutro osvanulo oblačno tmurno s temperaturopm od 4 stupnjaCelzijeva.Ponegdje pada i kiša. Slično vrijeme i u nastavku dana uz blagi porast temperature zraka za 3-4 stupnja.