Ponedjeljak, 10.02.2020.

Judaši na ‘Kupu Svetog Vlaha 2020’ u Dubrovniku


Odlične vijesti nam stižu iz Dubrovnika gdje su mladi Sinjani i Dicmanjani nastupili na međunarodnom natjecanju “Kup Svetog Vlaha 2020”. Na samom natjecanju okupilo se 313 judaša i judašica iz 30 klubova, a nasi alkarići u ukupnom poretku kubova zauzeli su 10. mjesto. Plasman je još vrijedniji kad se uzme u obzir da smo bili najmlađi klub na natjecanju, a stari smo malo više od godinu dana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava bl. Alojzija Stepinca u Košutama


Danas u 17 sati svečanim misnim slavljem u Župi Presvetrog Srca Isusovog u Košutama proslavit će se blagdan blaženog Alojzija Stepinca.
Svetu misu predvoti će župnik don Tomislav Topčić, a svojim nastupom slavlje će uveličati Župni zbor pod ravnanjem č.s. Mirte Lišnić. Iza Mise pred oltarom ljubljenje moćiju i mogućnost osobne molitve.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski kazalištarci rade ‘punom parom’

 
Nakon uspješne premijere u Sinju i gostovanja u Posušju, glumci Sinjskog pučkog kazališta i Franjevačke klasične gimnazije Sinj s povijesnom dramom ‘Diva Grabovčev’a danas gostuju u Imotskom.

Sinjanima je ovoga puta domaćin tamošnja Franjevačka klasična gimnazija. Bogat kulturni tjedan sinjski kazalištarci nastavljaju u u utorak, 11. veljače kada će u suradnji s PUSD na Supetru izvesti edukativnu dramu ‘Nedostajem sama sebi’. U petak, 14. veljače u Žrnovnici, u tamošnjoj osnovnoj školi, izvest će predstavu ‘Carevo novo ruho’. Na kraju tjedna, u subotu 15. veljače s ‘Divom Grabovčevom’ sinjski kazalištarci gostuju u Zagrebu.
 IZVOR: WWW.FERATA.HR