Četvrtak, 10.02.2011.

Kreće tečaj za trenere, za licencu UEFA - B



SPLIT – iz nogometnih središta Hrvatske su dali obavijest da uskoro kreće tečaj za nogometnog trenera, koji bi po uspješnom završetku mogao dobiti  licencu UEFA – B, a sve po modelu i program UEFA-e i HNS-a.Tečaj organizira nogometna akademija, te će trajati 150 sati. Uvjeti koje mora svaki kandidati  ispunjavati su: završen tečaj za trenera C sa prosječnom ocjenom vrlo dobar ili odličan, godina dana obavezne trenerske prakse, četiri godine igranja nogometa u klubovima saveznog ranga natjecanja ili (I, II ili III HNL ili istim ligama u inozemstvu), završeno srednjoškolsko obrazovanje u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju i zadovoljavajuće zdravstveno stanje. Prijave za upis se predaju osobo ili pošiljkom u Tajništvo HNS Središta na prostoru na kojemu kandidat ima mjesto boravka najkasnije do četvrtka 10. veljače 2011.godine.
Tekst i foto: Petar Norac Kevo

Uplaćena jamčevina za Dalmatinku

Tvrtka Frigus lumen uplatila je jamčevinu, u iznosu od 200 tisuća kuna, za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju.
Jamčevina, kojom Frigus lumen potvrđuje ozbiljnost pisma namjere za kupnju sinjske tvornice, evidentirana je na depozitnom računu Trgovačkog suda u Splitu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

Kerekeš predsjednik sinjskog HSU-a

Hrvatska stranka umirovljenika, Gradski odbor Sinj, na Izbornoj skupštini održanoj 08. veljače, izabrala je novo rukovodstvo. Za predsjednika sinjskog HSU-a jednoglasno je izabran Ištvan Miško Kerekeš, a za potpredsjednike dosadašnji predsjednik Ante Sesardić i Željko Lakić. Tajnika stranke naknadno će izabrati Gradski odbor stranke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Reorganizacija u Domu zdravlja

Dr. Dragomir Petric ravnatelj Doma zdravlja Županije splitsko dalmatinske najavio je reorganizaciju u sinjskoj ispostavi. Reorganizacija bi se trebala napraviti izmještanjem liječničkih ordinacija u postojeće ali adekvatnije prostore koje bi pacijentima bile dostupnije. Izmjestile bi se i ordinacije Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, odnosno zamijenile sa nekim liječničkim ordinacijama. Petric nije isključio mogućnost ponovnog dolaska ugovornih liječnika specijalista u Dom zdravlja kao što je prije bila praksa.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Osniva se HGSS OT Sinj

Hrvatska gorska služba spašavanja osniva podružnicu na području Cetinske krajine, koja će službeno početi s radom sutra, 11. veljače. U namjeri što boljeg pokrivanja prostora, povećanja sigurnosti te učinkovitog otklanjanja opasnosti i posljedica nesreća na prostorima izvan naselja i javnih prometnica, Hrvatska gorska služba spašavanja u prošloj je godini izvršila osposobljavanje, djelomično opremanje te druge pripremne mjere i postupke u cilju formiranja ustrojstvene jedinice HGSS-a na području Cetinske krajine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stipendije Grada Trilja

Grad Trilj ove će školske godine stipendirati 30 studenata i učenika srednjih škola. Na objavljeni natječaj za dodjelu potpora učenicima srednjih škola, korisnika socijalne skrbi, javilo se 9 kandidata. Odobrene su 4 potpore u visini od 300 kuna mjesečno za učenike koji pohađaju srednju školu u Sinju, a 400 kuna za one koji se školuju u Splitu. Na natječaj za dodjelu potpora studentima prijavila su se 43 kandidata. Odobreno je 26 potpora u iznosu od 500 kuna za studente u Splitu, a 600 kuna za studente koji studiraju izvan Splita.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trodnevnica u Brnazama

Brnazama poslijepodne počinje trodnevnica povodom blagdana Gospe Lurdske, koji se slavi sutra. Misno slavlje u crkvi Svetog Nikole u 16 sati danas će predvoditi fra Frano Doljanin, sutra, na sam Blagdan, župnik Župe Gospe Sinjske fra Nikica Ajdučić, a u subotu fra Ante Čovo. Posljednjeg dana trodnevnice vjernici će imati prigodu za svetu ispovijed koja će početi u 15 sati. Vanjska proslava blagdana Gospe Lurdske, suzaštitnice Brnaza, održat će se u nedjelju. Svečanu svetu misu s procesijom, koja će početi u 10 sati, predvodit će fra Ante Čovo.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Spomendan bl. Alojzija Stepinca

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske danas će se obilježiti spomendan blaženoga Alojzija Stepinca, mučenika.
Sveta misa, služit će se u 18 sati, a predvodit će je fra. Špiro Marasović. Poslije večernje svete mise održat će se tribina s temom: 'Odnos prema krizi u hrvatskom društvu'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 193

U požaru koji je izbio danas oko 12 sati na predjelu Bračeva doca, na Dinari, izgorjelo je oko 100 hektara niskog raslinja, trave i niske mješovite šume. Požar su gasila dva kanadera, a s obzirom da je područje minirano, zemaljske snage nisu mogle intervenirati. Požar je lokaliziran oko 13 sati a na požarištu dežuraju vatrogasci sinjskog DVD-a.

Članovi sinjskog DVD-a i sinoć su gasili nekoliko požara.
Na Radošiću je gorio električni stup dok je u Ovrlji opožareno 300 m2 trave i niskog raslinja.
Gorjelo je i u ulici Ivana Filipovića Grčića u Sinju gdje je požar zahvatio i osobni automobil.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer,09.02.2011.g., oko 13,00 sati, u mjestu Košute, 34-godišnjak je upravljao školskim autobusom marke Neoplan kada je prednjim dijelom vozila udario u djevojčicu koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Djevojčica je zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život. Protiv vozača slijedi podnošenje odgovarajućih prijava.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Od 13 do 13,30 sati, bit će zatvorena brza cesta Solin-Klis (D 1). Obilazak je starom kliškom cestom.

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
IZVOR: HAK