Srijeda, 10.02.2010.

NATAŠA POPARIĆ, PREDSJEDNICA GO SDP-a SINJA, ODGOVARA NA PROZIVANJA IZ HSU-a

'Sesardić radi na daljinski Veljana Radojkovića'
Predsjednik sinjskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika Ante Sesardić radi na daljinski upravljač i napada me danas, osam mjeseci poslije izbora, nakon što sam ja nedavno prozvala njegova mentora Veljana Radojkovića, predsjednika županijske organizacije SDP-a, da je podržavao Milana Bandića, a ne kandidata SDP-a dr. Ivu Josipovića – odgovara na javno prozivanje Sesardića Nataša Poparić, predsjednica Gradske organizacije SDP-a Sinja.

 - Istina je da smo dogovarajući koaliciju uoči prošlih lokalnih izbora razgovarali da gospodin Sesardić zauzme 3. mjesto na listi. U međuvremenu on je, pokazat će se suprotno odluci Županijskog odbora HSU-a, zauzeo mjesto na koalicijskoj listi za Županijsku skupštinu.

Valjda mu je bila privlačnija tri puta veća apanaža koju županijski vijećnik ima u odnosu na gradskog u Sinju. Koalicijsku listu s redoslijedom za koji on danas tvrdi da sam ga izigrala, gospodin Sesardić je potpisao zajedno sa mnom pred gradskim izbornim povjerenstvom – veli Poparić.

Predsjednica sinjskog SDP-a kaže kako Sesardić otvoreno pokazuje želju za kadroviranjem u SDP-u Sinja, kao i s kim bi SDP trebao u koaliciju, pozivajući se pritom na Županijski odbor SDP-a i sinjskoga gradonačelnika Ivicu Glavana.

Odluku o budućem vodstvu SDP-a Sinj, donosit će, kaže, jedino članovi gradske organizacije te stranke. Poparić je, usput, uputila Sesardića da pročita odluku Suda časti Županijske organizacije HSU-a od 20. kolovoza prošle godine kojom se “Ante Sesardić, predsjednik ŽO HSU-a Splitsko-dalmatinske županije, razrješava sa svih dužnosti unutar HSU-a” radi samovolje, neprovođenja odluka Županijskog odbora, dovođenja u zabludu Središnjeg odbora HSU-a te “što je bez znanja i odluke Županijskog odbora primao i trošio novac Gradske organizacije HSU-a Split”.
T. Paštar / EPEHA
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

Radnici Dalmatinke Nove d.d. u stečaju ne prihvaćaju ponudu Unitasa od 7 milijuna kuna

Odbor vjerovnika Dalmatinke Nove danas, 10. veljače, je na sastanku donio odluku o ponovnom raspisivanju natječaja za prodaju Dalmatinke Nove bez uvjeta kupnje tvornice kao tehnološke cijeline – doznajemo od predsjednice Odbora vjerovnika Ive Radonje. Dalmatinka će se za razliku od pretodna dva natječaja koja su uvjetovala kupnju tvornice u cijelosti moći prodati u dijelovima. Natječaj će biti raspisan slijedeći tjedan, a otvaranje ponuda 23.ožujka u 13 sati. Podsjetimo odbor vjerovnika kao ni radnici Dalmatinke nisu pristali na ponudu zagrebačkog „Unitasa“ za prodaju Dalmatinke  kao tehnološke cijeline po cijeni od 7 milijuna kuna jer samo potraživanja radnika iznose više od 12 milijuna kuna, a tu su i drugi razlučni vjerovnici koji se trebaju naplatiti.

10 obitelji, članova Udruge roditelja četvero i više djece Cetinskog kraja dobili su jutros računala koja je udruga kao donaciju dobila od PBZ-a

10 obitelji, članova Udruge roditelja četvero i više djece Cetinskog kraja dobili su jutros računala koja je udruga kao donaciju dobila od PBZ-a. Kriterij za dodjelu bio je broj djece, materijalno stanje obitelji i potrebitost računala.

50-ta obljetnica smrti blaženoga Alojzija Stepinca

U svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske danas, 10. veljače,  će se obilježiti  50-ta obljetnica smrti blaženoga Alojzija Stepinca. Sveta misa, nakon koje će biti izveden prigodni kratki dječji igrokaz o Blaženiku, počet će u 18,00 sati.

Kronika 92

Sinoć oko 20 sati, u mjestu Jabuka, policijski službenici Postaje granične policije su prilikom kontrole prtljažnika autobusa, u torbama pronašli 330 kutija raznih cigareta s markicom MF BiH u vlasništvu 49-godišnjakinje, te 70 kutija raznih cigareta u vlasništvu 55-godišnjakinje. Cigarete su oduzete, a protiv osumnjičenih slijedi odgovarajuća kaznena, odnosno prekršajna prijava.   
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Snijeg ometa promet u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji dok su u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri kolnici mokri i skliski od kiše. Opreznije treba voziti u većem dijelu zemlje zbog moguće poledice, posebice na mostovima i nadvožnjacima, a duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1), te na cestama u gorju zbog odrona, zemlje i kamenja. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu:

u GORSKOM KOTARU:
- na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva 1,
- na D 3 „staroj“ cesti kroz Gorski kotar, Zdihovo-Delnice-Sopač,
- D 32 Prezid - Delnice, ...