Petak, 10.02.2006.

"DANI KRNJEVALA"

Večeras kreće prvi dio iz programa sinjske Krnjevalske udruge. U 19 sati u Gradskom kinu održat će se po prvi put "Dječji krnjeval fest". Pod maskama i uz primjerenu koreografiju djeca izvode zanimljive pjesme i ostvaruju glumačka umijeća pokladnih svečanosti.
Slična priredba trebala bi se s djecom održati i u Vrlici te Trilju, a Krnjevalska udruga Sinj najavljuje i veliki krnjeval fest za odrasle,odlazak u Rijeku i Imotski na smotru maškara te završnu krnjevalsku svečanost 28. veljače na pokladni utorak.

Naselje Gala takodjer je poznato po svojim tradicijskim maškarama. Oni u pohode prema Gljevu kreću sutra oko 9 sati od mjesta okupljališta u dijelu zaseoka Kulenuša.

Slično je i u Obrovcu gdje će sutra od 9 sati od stare škole krenuti Obrovačke maškare. Kretat će se kroz Obrovac, potom Bajagić te gornji Obrovac. Dolazak na Han očekuje se u poslijepodnevnim satima gdje će ih dočekati mještani u ozračju zabave.

Krušvarske mačkare takodjer se pripremaju za pokladne svečanosti. Njihovi krnjevalski izleti su 12. i 19. veljače. Takodjer najavlju gostovanje u Solinu na reviji krnjevalskih udruga .

KULTURA

Klapa "Prijatelji" iz Brnaza danas kreću na trodnevno gostovanje u Sloveniju. Domaćini su im muški pjevački zbor "Alpina" iz mjesta žiri u susjednoj zemlji. Voditelj klape Ante čarić ističe kako će "Prijatelji" zajedno s domaćinom već sutra održati cjelovečernji koncert.

SPORT

Alkar se temeljito priprema za predstojeću važnu utakmicu protiv kvalitetne ekipe A1 lige "Svjetlost-brod" iz Slavonskog broda. Susret je na rasporedu u subotu u 19 i 30 u Sinjskoj sportskoj dvorani.

Sutra je i nogometni derbi županijskog nogometnog kupa.prošlogodišnji pobjednici nogometaši Hrvaca kao domaćini ugostit će ekipu Omiša. Početak je u 14 sati.

VRIJEME

I u nastavku dana oblačno, ali i prohladno vrijeme temperatura zraka od 0 do plus 4 stupnja Celzijeva.