Ponedjeljak, 10.01.2022.

Intervencije vatrogasaca na Operativnom području Sinj u 2021. godini


Na operativnom području Sinj (bivša općina Sinj) operativno djeluju četiri DVD i jedna JVP koji pokrivaju jedno od najvećih područja u RH, 1077 km2. Ukupno raspolažu s 29 vatrogasnih vozila koja opslužuju 83 vatrogasca.
Vatrogasni operativni centar se nalazi u Sinju (VOC-Sinj), gdje je organizirano 24-satno dežurstvo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Grad Sinj pokrenuo projekt ‘Sinjska rera’


Gradonačelnik Sinja Miro Bulj, koji je jutros gostovao u programu Hit radija, potvrdio je da je u ovogodišnjem proračunu Grada Sinja osigurano 100 tisuća kuna za projekt ‘Sinjska rera’.
Riječ je o projektu zahvaljujući kojem bi, povodom 60 godina od zadnje vožnje uskotračne, parne željeznice Sinj – Split, bio pokrenut postupak njenog vraćanja u Sinj, odnosno postavljanja slične.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Besplatan prijevoz za srednjoškolce


Svi srednjoškolci koji imaju prebivalište na području Grada Sinja do kraja školske godine imat će pravo na besplatan prijevoz autobusima.
Odlukom gradonačelnika Mira Bulja, učenicima koji imaju pravo na subvenciju prijevoza od 75 posto cijene vozne karte na temelju Odluke Vlade RH, u međumjesnom prijevozu autobusom 25 posto cijene vozne karte sufinancirat će Grad Sinj i odabrani prijevoznik.
Grad Sinj osigurava i financiranje prijevoza u 100 postotnom iznosu i učenicima koji nisu obuhvaćeni Odlukom Vlade RH, jer im je udaljenost od mjesta prebivališta do škole manja od 5 kilometara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR