Ponedjeljak, 10.01.2011.

Bulj u borbi protiv ovisnosti

Nezavisni Gradski vijećnik Miro Bulj danas je uputio predsjedniku Gradskog vijeća Milanu Smolji i Odboru za prevenciju protiv bolesti ovisnosti Grada Sinja Prijedlog odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

HEP ukida šaltere za plaćanja računa

Odlukom Uprave Društva od 1. siječnja ove godine na šalterima pogona HEP-a ukinuta su plaćanja računa za potrošenu električnu energiju, među kojima su i šalteri sinjskog pogona HEP-a, na Trgu dr. Franje Tuđmana. No, korisnici i dalje, na istom mjestu, mogu vršiti reklamacije obračuna, podnositi zahtjeve za priključak, te dobiti informacije o načinima plaćanja električne energije. Saznajemo kako će se šalteri u konačnici zatvoriti, najvjerojatnije do polovice ove godine, a sve usluge koje su pružali preselit će u upravnu zgradu sinjskog pogona HEP-a, u Ulicu Serdara Tomaševića.
Ugovore, prema kojima potrošači račune za električnu energiju mogu platiti bez provizije za naplatu, HEP je sklopio s Hrvatskom poštom i Finom. Račun za električnu energiju može se platiti i trajnim nalogom.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela nastava

Nakon zimskih praznika danas je za sve učenike osnovnih i srednjih škola počelo drugo polugodište školske godine 2010/2011. godine.
Nastava završava 15.lipnja 2011. godine, a za učenike završnih razreda srednje škole 17. svibnja 2011. godine.
Proljetni odmor za učenike počinje 21. travnja 2011., a završava 29. travnja 2011. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Seljak' ili 'Dovita'?

Nakon niza uzbudljivih malonogometnih susreta, večeras će se u 20 sati odigrati finalna utakmica 28. Božićno-novogodišnjeg malonogometnog kupa 'Trilj 2010/11'. Za titulu najbolje ekipe borit će se dvije sjajne malonogometne ekipe MNK Seljak - Livno i CB Dovita - Sinj.
Triljski turnir oduvijek je privlačio veliki broj gledatelja, pa će se tako i večeras tražiti slobodno mjesto u sportskoj dvorani. Tko će ponijeti titulu najboljeg teško je predvidjeti, ali imena finalista garantiraju spektakl.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Stanje na cestama

Mokrih ili samo vlažnih kolnika ima u Istri, Gorskom kotaru i Lici, te središnjoj Hrvatskoj. Magla, smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru I Istri, a na osobito oprez upozoravamo na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Sleme.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK