Subota, 10.01.2009.

"KRNJEVALSKI DANI"Otvaranje ovogodišnjih Krnjevalskih dana u Sinju i primopredaja ključeva Grada održat će se 24. siječnja. Krnjevalska udruga Sinj pripremila je prigodni program koji će se odvijati do 24. veljače. Na Pokladni utorak bit će organizirana krnjevalska povorka u kojoj će sudjelovati maškare iz Sinja i okolice te spaljivanje Krnje na sinjskoj Pijaci.

Dječji krnjevalfest održati će se 13. veljače, a dva dana poslije biti će Dječji Krnjeval i maskenbal. Krnjevalfest za velike bit će 20. veljače, a organizirat će ga grupa "Krnjevalski disidenati". Sinjski krnjevali i ove će godine sudjelovati na međunarodnom Riječkom karnevalu, a u planu su i gostovanja u Imotskom i Kaštelima.
Krnjevalska udruga priredit će i arambašijadu na koju će pozvati Imoćane i Kaštelane u uzvratni posjet.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras se prikazuje posljednji nastavak iz serijala filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu "Zrno utjehe", u kojem glavnu ulogu igra Daniel Craig. Početak filma je u 19.30 sati.

OBAVIJEST

Uređaji za mjerenje brzine kretanja vozila na području Policijske postaje Sinj postavljeni su na Državnoj cesti broj 220, od Trilja do Tijarice. Sutra, 11. siječnja, ujutro će biti na D-220 od Tijarice do Kamenskog, a poslijepodne na D-60 od Brnaza do Ugljana.

SPORT

Danas, 10. siječnja, se nakon jednomjesečne pauze nastavlja prvenstvo A1 košarkaške lige. Sinjski Alkar gostuje u Rijeci kod ekipe Kvarnera. Utakmica će početi u 20,00 sati.

Počele su pripreme japanskih vaterpolista na gradskom bazenu. Goran Sabljić, trener reprezentacije rekao je kako su zadovoljni gostoprimstvom Sinjana te kako ovo zasigurno neće biti jedine pripreme reprezentacije Japana u Sinju. Sutra, 11. siječnja, u 18 sati najavljena je utakmica reprezentacije Japana i splitskog Jadrana. Reprezentacija Japana u Sinju će boraviti dva tjedna gdje će se pripremati za azijsko vaterpolo prvenstvo.