Četvrtak, 10.01.2008.

Jednomjesečni pritvor za ubojicu KrstineLuki Pezelju određen je u četvrtak jednomjesečni pritvor, nakon što je poslijepodne priveden sproveden istražnom sucu županijskoga suda u Splitu Stanku Grbavcu.
Sudac Grbavac za Hinu je večeras kazao kako je Pezelj i njemu priznao ubojstvo 21-godišnje djevojke. "Rekao mi je kako ne zna što mu se dogodilo i kako je do toga došlo", rekao je Grbavac.

Načelnik Ureda ravnatelja policije Dubravko Novak opovrgnuo je glasine da policija nadzire kuću ubojice Pezelja zbog straha od odmazde. Pezelj se nalazi kod njih, pa zasad to nije potrebno. Potvrdio je i da se Kristinino ubojstvo dogodilo u automobilu, ali i izvan njega.

Prema priznanju Luke Pezelja (26), danom u prisustvu branitelja Ante šušnjare, Kristina šušnjara (21) stradala je - nesretnim slučajem!
...

ODLUKA O STEčAJU NAD TVORNICOM "DALMATINKA NOVA" SUTRA ILI U PONEDJELJAK

Iako je nezavisni sindikat Dalmatinke Nove jučer službeno od stečajnog sudca Ivana Basića zatražio da bez odgode donese i objavi odluku, vezanu uz zahtjev radnika Dalmatinke za otvaranjem stečaja u tvornici, a sve sukladno zakonu, sudac Basić u telefonskom razgovoru rekao nam je kako nažalost zbog opsega posla i drugih vrlo važnih predmeta i rasprava odluku o njihovu zahtjevu neće moći donijeti danas. Također ističe kako razumije njihovu potrebu za što hitnijom odlukom no ostaje pri jučer objavljenom informaciji da će odluka biti obznanjena sutra ili u ponedjeljak. Podsjetimo, radnici «Dalmatinke Nove» zatražili su otvaranje su pred Trgovačkim sudom u Splitu zbog neisplate plaća radnicima.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj organizira 11. ovog mjeseca akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju s početkom u 9 sati. Pozivaju se dobrovoljni darovatelji krvi, te oni koji bi to željeli postati da daruju krv onima kojima je to najpotrebnije ,stoji u obavijesti Gradskog društva Crvenog križa Sinj.

SPORT

Košarkaška A1 košarkaška liga nastavlja se ovog vikenda susretom u subotu u Sinju. S početkom u 19,30 sati u sinjskoj dvorani igraju Alkar i šibenik. Vezano za ovaj susret valja istaknuti kako će to biti prvi susret za matični klub povratnika Nikole Gaurine, koji je do sada nastupao za Dubrovnik i Split.

KRONIKA 92

PP SINJ, 09.01.2008. g., oko 20,00 sati, u mjestu Budimiri, općina Trilj, na DC-60, na autobusnom ugibalištu, izbio je požar na kamionu sa prikolicom, marke MAN, registarskih oznaka RBiH. Kamionom je upravljao tridesetsedmogodišnjak, a prevozio je vreće sa aluminijskim floridom. Vatra je izbila u predjelu kabine, a vozač je zadobio ozlijede opasne po život, te je prebačen u KB Križine. U tijeku je obavljanje očevida i utvrđivanje uzroka požara.

IZVOR: PU SD

Predao se Kristinin ubojica?


Kristina šušnjara FOTO: Policija

Prema neslužbenim informacijama u srijedu se navečer policiji u Sinju predao Luka P. i priznao ubojstvo 21-godišnje Kristine šušnjare iz Trilja. Potvrđeno je da nije bila silovana.


Web portal Glas Dalmacije objavio je u srijedu navečer, pozivajući se na neslužbene informacije iz dobro obaviještenih izvora, da je u srijedu navečer mladić iz Srijana policiji u Sinju priznao da je sudjelovao u ubojstvu 21-godišnje studentice Kristine šušnjare iz Trilja.

Mladić je u policiju došao u pratnji svog susjeda i dobrog prijatelja koji je posljednja dva dana primjetio njegovo čudno ponašanje, a kada je čuo uzrok tome nagovorio ga je da se preda policiji, što je mladić, navodno, naposljetku i učinio.

Tu je vijest u srijedu navečer objavilo još nekoliko web portala, internetskih izdanja dnevnih novina i tv-kuća.

Osumnjičeni mladić je zajedno sa svoja tri prijatelja, od kojih su neki navodno policiji poznati od prije, često znao izlaziti u Trilj.

Sva četvorica mladića u srijedu su bila u policiji gdje nad njima traje krim obrada. Tijekom kasnog popodneva bili su na poligrafu, a Glas Dalmacije neslužbeno doznaje da je mladić policiji čak navodno rekonstruirao i sam događaj ubojstva.

Još se ne zna kojim je predmetom ubijena djevojka zbog čega na širem području Smajića još traje opsežna policijska pretraga terena.

U splitskoj policiji nisu željeli ništa komentirati, niti davati bilo kakve izjave sve dok traje istraga.

Glas Dalmacije piše kako je istražni sudac županijskog suda u Splitu Stanko Grbavac izjavio kako je analizom na Odjelu patologije splitske bolnice na Firulama utvrđeno da Kristina šušnjara prije nasilne smrti nije bila silovana.

IZVOR: www.net.hr