Srijeda, 10.01.2007.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj organizira u petak 12. siječnja akciju dragovoljnog davanja krvi. Akcija će se upriličiti u prostorijama crvenog križa s početkom u 9 sati.

OBAVIJEST

Iz Državne uprave službe za gospodarstvo u Sinju obavještavaju sve korisnike zelene knjižice kako do 15 siječnja trebaju iste vratiti u sobu broj 42,kako bi i ove tekuće godine imali pravo na Plavi Euro dizel.

U Sinjskoj službi Hrvatskog stočarskog centra još zaprimaju zahtjeve vezano za poticaj. Svi zainteresirani moraju obavezno za sve vrste životinja zakoje se odobrava poticaj donijeti pravovaljanu potvrdu o provedenom veterinarskom pregledu.Inače nakon što je resorno ministarstvo smanjilo broj krava sa 4 na 1 kako bi se dobila poticajna sredstva u ovoj službi do sada je evidentirano 2180 krava dojilja.

Temeljac za Alkarske dvore do 31. siječnja

Sinjski kapitalni projekt napokon pred ostvarenjem

SINJ - Dana 31. siječnja ističe valjanost građevinske dozvole za projekt Alkarskih dvora, jedan od kapitalnih i najskupljih projekata zadnjih desetljeća u Sinju.

Iz Alkarskog društva najavili su da će kamen temeljac biti položen u roku, pa čak i da postoji mogućnost dolaska premijera Sanadera sa svojim suradnicima iz Vlade na tu svečanost.

- Istina je, vodimo razgovore s Vladom RH o mogućnosti dolaska premijera u Sinj, no još ne možemo potvrditi da će premijer osobno biti u gradu. što se tiče građevinske dozvole, gotovo je sigurno da ćemo u roku početi radove. Za svaki slučaj uputili smo zahtjev za produljenjem dozvole sinjskoj županijskoj ispostavi Ureda za graditeljstvo i prostorno planiranje - rekao je Davor Benja, službenik Alkarskog društva. Dodao je kako će do kraja ovog tjedna biti i poznat izvođač radova jer je povjerenstvo otvorilo četiri pristigle ponude, i nakon što se utvrdi valjanost ponuda, izabrat će se najpovoljniji izvođač.

IZVOR: JUTARNJI LIST
...

KRONIKA 92

PP SINJ, 09.01.2007.g. shodno nalogu žIS-a, izvršena je pretraga kuće koju koristi četrdesetdvogodišnjak /od kojeg su dana 08.01.2007.g. oduzete cigarete bez nadzorne markice MF RH/ te je u podrumu pronađena lovačka puška marke "Iž" i pripadajuće streljivo. Pušku je navodno pronašao u Kninu, tijekom Domovinskog rata. Sedamdesetdevetogodišnjak sa kninskog područja je u 08 mj. 2000.godine prijavio nestanak puške. Protiv navedenoga je podnesena KP-a iz čl.298KZ redovnim putem i PP iz čl.241 CZ.
IZVOR: PU SD