Ponedjeljak, 10.01.2005.

SINJSKA NADCESTARIJA SPREMNA ZA ZIMSKE UVJETE

Tijekom jutra, a povodom niskih temperatura i sklizavih kolnika posla su imale terenske ekipe Sinjske nadcestarije. I u prethodnim danima obilazili su županijske ceste Grab, Ruda i Han, a kroz jutro posipane su dionice s područja grada i okolice.
Zimska služba praćenja uvjeta na prometnicama u sinjskoj nadcestariji započela je još od sredine studenoga prošle godine, a potrajat će ovisno o vremenskim uvjetima službeno do početka ožujka mjeseca.
Iz nadcestarije potvrđuju, kako su uistinu pripravni s dovoljnom količinom pijeska i terenskim ekipama te spremno očekuju prave zimske uvjete, te apeliraju na vozače kao i na pješake na povećanu opreznost pri vožnji i hodanju.

POčELA ISPLATA MIROVINA ZA PROSINAC

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje potvrdio je kako je jutros krenula isplata mirovina za prosinac korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama. Drugim korisnicima isplata će biti u naredna dva do tri dana.

CARITAS PRIKUPLJA POMOć ZA STRADALE OD TSUNAMIJA

Preko nedjeljnih svetih misa u Svetištu čudotvorne Gospe Sinjske i drugim župama cetinskog kraja, hrvatski Caritas poziva vjernike na pomoć i novcu i drugom za stradale na jugoistoku azijskog kontinenta i u Indoneziji. Pomoć će se prikupljati cijeli tjedan, a zatim će se doznačiti središnjem Caritasu Hrvatske. I milodari prikupljeni na misama ove nedjelje također će se namijeniti stradalima od tsunamija.

VIJESTI IZ OPćINE OTOK

Početkom 2005 godine općinsko poglavarstvo Otoka nastavlja s započetim aktivnostima u protekloj godini......

PRIJEDLOG PROSTORNOG UREđENJA GRADA

Gradsko poglavarstvo Grada Sinja poziva vas na uvid i javnu raspravu o nacrtu prijedloga prostornog uređenja grada Sinja. Grafički i tekstualni dio plana možete pogledati radnim danom od 8,30 do 11 te od 12,30 do 14 sati, u gradskoj vijećnici, zaključno do 3. veljače.
S komentarima, zapisima i zanimljivim prijedlozima sudjelujte u javnoj raspravi koja će se održati 25. siječnja u 17 sati u dvorani gradskog kina.

SPORT

Njbolji sportaši i izvještaj o malonongometnom turniru u Sinju......

VRIJEME

Prevladava oblačno i maglovito vrijeme. Prema najavama meteorologa magla će se zadržati veći dio dana. Najviša dnevna temperatura između 10-15 stupnjeva.