Srijeda, 9.12.2015.

Američka veleposlanica u posjeti Splitsko-dalmatinskoj županijiŽupan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja jučer je u nastupni posjet primio veleposlanicu SAD-a Juliet Valls Noyes.
Župan je veleposlanicu podsjetio na duge, višegodišnje, stoljetne veze Hrvata s Amerikom. Neki podaci govore o više od dva milijuna hrvatskih iseljenika u Americi. Mnogi od njih su se proslavili kao uspješni brodograditelji, farmeri s ogromnim plantažama voća. Jedan od poznatijih je vinar Grgić. Svakako je jedna od poznatijih udruga Hrvata u Americi Hrvatska Bratska Zajednica koju je dugi niz godina vodio Bernard Luketić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Postavljena bazna stanica

Unatoč prosvjedu mještana, ipak je postavljena bazna stanica na Radošiću.
Podsjećamo, teleoperater je angažirao građevinske radnike koji su dopremili potrebne materijale i opremu te jučer ujutro, uz pomoć zaštitarske službe, započeli radove na postavljanju bazne stanice.
Iako je 30-ak mještana Radošića, kojima je potporu dao i ovoga puta dao saborski zastupnik MOST-a Miro Bulj, mirnim prosvjedom tražilo prekid radova, to se nije dogodilo. Tijekom dana bazna stanica u cijelosti je postavljena na stambeni objekt koji se nalazi na predjelu Klanac.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert Tomaža Petrača u OGŠ ‘Jakova Gotovca’


U organizaciji Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca i Hrvatske glazbene scene mladih u prostorijama OGŠ Jakova Gotovca, večeras, 9. prosinca, u 19 sati koncert će održati Tomaž Petrač.
Tomaž Petrač na klaviru će izvesti djela Roberta Schumanna, Ludwiga van Bethoveena i Claudea Debussya.
IZVOR: WWW.FERATA.HR