Ponedjeljak, 9.12.2013.

Proslava Dana Gimnazije i Sjemeništa



Franjevačka klasična gimnazija s pravom javnosti i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su u crkvi Gospe  Sinjske u nedjelju, 8. prosinca 2013., Dan škole i sjemeništa. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba ‘Da se ne zaboravi’



U prostoru Galerije Galiotović danas je otvorena izložba oružja i znakovlja iz Domovinskog rata ‘Da se ne zaboravi’.
Otvaranju izložbe nazočili su predstavnici braniteljskih udruga s područja Cetinske krajine i savjetnik za pitanja branitelja u Županiji Damir Gabrić, a svečano ju je otvorila dogradonačelnica Sinja Kristina Križanac. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dobar ždrijeb za Alkar u Kupu Kreše Ćosića

Tijekom jutra u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza ždrijebani su parovi Kupa Krešimira Ćosića, a ono što posebno intrigira jest vrlo zanimljiv raspored za Alkar…
Vrlo dobro je Alkar prošao prilikom ždrijeba Kupa u kojem će se uključiti tek u drugom kolu, zahvaljujući četvrtom mjestu nakon prvog dijela sezone u A-1 ligi.
Naime, sinjski prvoligaš za protivnika će dobiti boljeg iz susreta Kaštela – VROS Darda, uz dodatak kako će u slučaju pobjede Kaštelana biti gost, dok će u suprotnom u svojoj dvorani dočekati Baranjce.
No, ono što je posebno zanimljivo jest podatak kako će u slučaju (očekivanog) prolaska bilo kojeg od dva spomenuta protivnika, za odlazak na samu završnicu među četiri odabrana, igrati na domaćem parketu protiv ABA-ligaša Zadra.
Tako će mašta te njoj pripadajući entuzijazam domaćih navijača i dalje ostati na maksimalnom nivou, unatoč prvenstvenoj pauzi.

Raspored Kupa Krešimira Ćosića:
1. kolo: Kaštela – VROS Darda
2. kolo: Kaštela – Alkar ili Alkar – VROS Darda (17. prosinca)
3. kolo: Kaštela/VROS Darda/Alkar – Zadar (23. prosinca)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 14. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana

Prema izviješću Policijske uprave splitsko-dalmatinske sinoć je liječničku pomoć zatražio 30-godišnjak iz Sinja, kojem je tom prilikom utvrđena teža ozljeda oka. Prema prvim informacijama, u Sinju ga je ozlijedila njemu poznata osoba, za kojom se traga, te je kriminalističko istraživanje u tijeku.
Do sukoba je došlo oko 21,20 sati u Sinju, na Miletinu. Ozlijeđeni muškarac pomoć je zatražio na Hitnoj medicinskoj pomoći Sinj, nakon čega je upućen u KBC Soplit gdje je hospitaliziran.
IZVOR: WWW.FERATA.HR