Petak, 9.12.2011.

Kalup čeka uporabnu dozvoluU Gospodarskoj zoni Kukuzovac jučer je obavljen tehnički pregled novoizgrađenog objekta investitora Kalup d.o.o. iz Bitelića Gornjeg. Tehnički pregled prošao bez većih primjedbi, uz napomenu da protupožarci trebaju ovjeriti projekt hidrantske mreže, pa se uporabna dozvola može očekivati u sljedećih 8 dana.

Odmah po dobivanju uporabne dozvole u objektu će započeti s obavljanjem djelatnosti, a u istom će biti zaposleno pet radnika.

Na parceli površine 3.005 m² izgrađen je objekt za proizvodnju i servisiranje dijamantnih alata i pila, bruto korisne površine od 1.200 m² (P+K 600 + 600).

Investitor je povratnik iz Kanade g. Nediljko Ćurković i njegov sin Josip, koji se nakon 40 godina iz Kanade, u kojoj je imao vlastiti biznis, vraća u Hrvatsku.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Hrvacama

U okviru godišnjih akcija dragovoljnog darivanja krvi, Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i klub DDK Hrvace sutra organiziraju akciju dragovoljnog darivanja krvi, koja će se održati od 9 do 13 sati u restoranu Vreba. Organizatori pozivaju sve davatelje krvi, kao i sve zdrave osobe od 18 do 65 godina, da se odazovu ovoj humanoj akciji.

Ovo je 25 ovogodišnja akcija darivanja GD CK Sinj. Do kraja godine održat će se još dvije akcije, i to 17. prosinca u Sinju, uz suorganizaciju Kluba navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i 27. prosinca na Tijarici u suorganizaciji Udruge Pokrenimo Tijaricu.

Predsjednik Društva Ante Omrčen ističe kako u Društvu očekuju da će ove godine biti prikupljen rekordan broj prikupljenih doza krvi, stotinjak više doza u odnosu na rekordnu prošlu godinu kada je darovano 1.250 doza krvi za potrebe transfuzijskog odjela KBC Split.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Polako se bliži kraj kalendarske i sportske godine. Iako su mnoga ovosezonska natjecanja završena, još ima vrlo zanimljivih sportskih susreta. Košarkaši Alkara sutra igraju susret poslijednjeg, 11.kola ovog dijela sezone A1 lige. Od 19,30 sati ugostit će Zabok.

Posljednje je kolo i u natjecanju A2 košarkaške lige u kojem u nedjelju triljska Cetina od 18 sati dočekuje ekipu Omiša.

Predposlijednje je kolo 2. HOL-jug u kojem odbojkašice Sinja igraju u Zadru protiv Donata. Susret Zadranki i Sinjanki je na rasporedu sutra u 11 sati.

Utakmice 11. kola UMN Sinj, sezona 2011./2012. igrat će se u nedjelju, 11. prosinca u sportskoj dvorani. Donosimo raspored igranja:
14:00 h   C.B. Roda - Swiss boys
14:55 h   Jukić DAM - Buljan kamen Nino term
15:50 h   Sutina - Azra 1986
16:45 h   MNK Satrić Casper - Š.D. Dicmo Klesarstvo
17:40 h   Brnaze - Š.D. Branitelj
18:35 h   Iko promet - Torcida Otok C.B.King

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dječji tjedan

Udruga za promicanje cjelovite dobrobiti čovjeka, društva i prirode 'Cjelovit život' u sklopu svojih aktivnosti tijekom 2011. Godine od 5. prosinca do 13. prosinca 2011. g. organizira niz događanja pod zajedničkim nazivom 'Dječji tjedan', s ciljem da se najmlađim stanovnicima sadržajno obogati predblagdansko vrijeme, te da se ujedno, u suradnji s predstavnicima gradova, općina, državnih institucija, drugih udruga i svih ostalih zainteresiranih, pokuša odgovoriti na pitanja vezana za društveni život mladeži našega kraja. Suorganizator Dječjeg tjedna je Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskoga kraja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA 2011. GODINU

Na temelju članka 53. Statuta Grada Sinja ("Službeni glasnik Grada Sinja "broj 10/09)
Gradonačelnik Grada Sinja dana 01.prosinca 2011. godine, donio je BOŽIĆNO-NOVOGODIŠNJI PROGRAM ZA 2011. GODINU. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Radionica 'Sam svoj majstor'Kulturno-umjetničko središte Sinj organizira radionicu 'Sam svoj majstor', koja će se održavati u Galeriji Sikirica od 12. do 22. prosinca. Sudionike radionice voditelji će uputiti u načine obnove starih predmeta, drvenih kutija za nakit, stolica, okvira za slike i drugog, kako bi im se vratio sjaj i pretvorio ih u zanimljive poklone za najbliže.

Osim predmeta za obnovu na radionicu treba ponijeti i potrebni materijal koji će biti korišten.

Prijave se primaju do ponedjeljka 12. prosinca u Galeriji Sikirica ili na broj 826 014. Radionica je besplatna, a broj polaznika ograničen

IZVOR: WWW.FERATA.HR

ZAGORA: Zanimljiv zbornik!

SPLIT – Sveučilište u Zadru, Kulturni sabor Zagore i ogranak Matice Hrvatske Split organiziraju predstavljanje zbornik radova s međunarodnoga znanstvenog skupa.

 ZAGORA IZMEĐU STOČARSKO-RATARSKE TRADICIJE TE PROCESA LITORALIZACIJE I GLOBALIZACIJE

O zborniku će govoriti:
Nedjeljko Marinov, predsjednik Kulturnog sabora Zagore
Mario Mimica, predsjednik Ogranka Matice Hrvatske u Splitu
prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru
prof. dr. sc. Vicko Kapitanović
prof. dr. sc. Mate Matas, kourednik
Mate Zekan, prof.
U programu nastupaju članovi KUD-a BRANIMIR 888 MUĆ

SPLIT, Vjeronaučna dvorana samostana Gospe od Zdravlja, Trga Gaje Bulata 3
14. prosinca 2011. s početkom u 18 h
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Međunarodni dan volontera

U subotu 10.12. – Srma će obilježiti 5. prosinca Međunarodni dan volontera velikom akcijom u 6 sjedišta jedinica lokalne samouprave – Sinj, Vrlika, Hrvace, Otok, Trilj i Dicmo. Volonterke Srme i drugih lokalnih udruga i institucija podijelit će info materijale o volonterstvu i katalog volonterskih aktivnosti za 2012.g. s oglasima za volontiranje 15 organizatora volontiranja iz Cetinske krajine.
Tijekom akcije, a u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava 10. prosinca volonteri će također dijeliti i info materijale Dalmatinskog odbora solidarnosti iz Splita koji besplatno pomaže građanima u postupcima ovrhe. Udruga Srma surađuje s DOSom na provedbi njihovog projekta tako što će za DOS zaprimati dokumente građana s područja Cetinske krajine, kako naši sugrađani ne bi morali putovati u Split radi toga, te time olakšati i ubrzati procedure.

Kronika 192

Dana 07.12.2011.godine u 22,50 sati na širem sinjskom području 61-godišnjak je verbalno napao 69-godišnjaka i 25-godišnjaka, nakon čega je pokušao nasilno ući u njihovu kuću. Odvraćajući ga od nasilnog ulaska, 25-godišnjak je odgurnuo 61-godišnjaka koji je pao na pod, zadobivši pritom tešku tjelesnu ozljedu.
IZVOR: PU SD