Četvrtak, 9.12.2010.

Osuđujemo napad na Glavana

Sinjska vladajuća koalicija - Nezavisna lista dr. Stipislava Jadrijevića, SDP i nezavisni vijećnik Miroslav Barać, danas su se priopćenjem obratili javnosti u svezi s verbalnim napadom na gradonačelnika Ivicu Glavana. U priopćenju se navodi:
'Oštro osuđujemo verbalni napad i upućene psovke gradonačelniku grada Sinja Ivici Glavanu, tim više što su upućene od člana mjesnog odbora grada Sinja, a uz nazočnost jednoga gradskoga vijećnika.
Važno je za napomenuti, da je taj napad uslijedio zbog legalne odluke gradonačelnika, o preraspodjeli gradskih prostora udrugama u gradu Sinju.
Gradonačelnik grada Sinja je legalni predstavnik građana koji je potporu istih dobio na direktnim izborima, za razliku od gospodina Delića koji je izabran sa zajedničke liste kao član mjesnog odbora grada Sinja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR ...

Vijećnici traže hitnu sjednicu

Devet vijećnika sinjskog Gradskog vijeća danas je predsjedniku Vijeća Milanu Smolji uputilo zahtjev za hitno sazivanje sjednice Vijeća, s točkom dnevnog reda: Zaključak Gradskog vijeća Grada Sinja na odobrenu lokacijsku dozvolu za rekonstrukciju kolodvora Autoprijevoza Sinj tj. prenamjene autobusnog kolodvora za Stanicu za tehnički pregled.

Nositelj i inicijator ovog zahtjeva je nezavisni vijećnik Miro Bulj ispred HČSP-a, HPP-s i HDS-a, a supotpisnici su šest vijećnika HDZ-a: Stipe Jukić, Hrvoje Markulin, Stjepan Labrović, Miloš Balić, Boris Budimir Bekan i Dražen Šabić; te dva vjećnika HSLS-a – Dragan Podrug i Hrvoje Filipović Grčić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK , s tvrtkom Delicije Marović d.o.o.Nakon što je u mjesecu listopadu 2010. godine između Grada Sinja i tvrtke Delicije Marović d.o.o., Sinj zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30 % kupoprodajne cijene, dana 09. prosinca 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK....

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj oštro je prozvao sinjskog gradonačelnika Ivicu Glavana

Bulj se u priopćenju za javnost osvrće na Glavanove izjave na 'Večeri prijatelja Alke' i 'Noći Sinjana'. Navodi kako je gradonačelnik govoreći o preporodu Sinja iznio podatak o ulaganju 160 milijuna kuna u prošloj godini i uz to istakao povećanje izvoza od 500 posto.
'Ekonomski stručnjaci do sada nisu imali priliku ovako nešto čuti ni vidjeti u praksi', komentira Bulj ovaj Glavanov istup, ukazujući na sinjsku godišnju stopu nezaposlenosti od 20 posto, mjesečni rast od 6 posto i 140 novo prijavljenih nezaposlenih osoba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Obavijest

Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Sinja obavijestio je kako je Galerija Galiotović otvorena za posjetitelje od 04. do 31. prosinca 2010.g.  i to:
-radnim danom od 10:00 do 12:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati,
-subotom od 10:00 do 12:00 sati.

Obavijest

Grad Sinj u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provodi Program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za 2011.g. prema kojem Grad Sinj sufinancira 1/3, Županija 1/3 i krajnji korisnik 1/3 cijene sadnica.
Prijaviti se mogu poljoprivredni proizvođači s prebivalištem na području Grada Sinja koji su upisani u Upisnik i koji imaju namjeru zasaditi najmanje 1000 metara kvadratnih površine, odnosno najmanje 500 sadnica loze ili 300 stabala voćaka.
Zainteresirani za proljetnu sadnju trebaju se prijaviti u Odjel za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj Grada Sinja do 15. prosinca 2010. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjećanje na Predsjednika

Prije jedanaest godina – 11. prosinca 1999. godine, u Zagrebu je preminuo prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman.
Braniteljske, veteranske i dragovoljačke udruge s područja Sinj, pozvale su svoje članstvo, hrvatske branitelje i građane na obilježavanje godišnjice smrti predsjednika Tuđmana.
U petak, 11. prosinca 2010. na sinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana, kod njegove biste, polagat će se vijenci i paliti svijeće. Službena ceremonija počinje u 10 sati.
Sveta misa zadušnica za prvog hrvatskog predsjednika, služit će se također u petak, 11. prosinca, s početkom u 18 sati, u Crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U čast Anti Masteliću

U petak 10. prosinca 2010. godine, s početkom u 19:30 sati u Gradskom kinu u Sinju održat će se Kulturni program 'Ante Mastelić, baštinik glazbeno folklorne tradicije' kojim će biti obilježeno dugogodišnje glazbeno i folklorno djelovanje Ante Mastelića.
Nastupaju: 'Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja', Klapa 'Sinj', Klapa 'Hrvace', KUD 'Kamešnica' Otok, KUD 'Peruča' Hrvace, Mandolinski sastav 'Siročići' Brnaze i Crkveni zbor Župe sv. Luke iz Otoka.
Voditelj programa je pjesnik Ante Nadomir Tadić - Šutra.
Cijeli program održava se pod pokroviteljstvom Grada Sinja uz suorganizaciju Kulturno umjetničkog središta Sinj i udruga SKUP i SUK.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

 

Križanac donio titulu za BK Otok

SPLIT – Jozo Križanac član našeg BK Otok, postao je prvak Županije u preciznom izbijanju.
Naime, na SC Gripe u Splitu je završeno  županijsko  prvenstvo u boćarskoj discipline precizno izbijanje. Slavio je Jozo Križanac iz BK Otok, koji je imao 15 točnih hitaca. Drugo je mjesto pripalo Branku Ćubeli ( 14 hitaca )iz BK Sutvid – Brač, a treće Stipi Petričeviću ( 13 hitaca ) iz BK Sokol iz Dugopolja. U ovoj je boćarskoj disciplini nastupilo 10 igrača iz klubova Splitsko dalmatinske županije. Suci su bili Jure Erceg i Ivan Balić, a voditelj natjecanja Zvonko Rančić.
Piše: Petar Norac Kevo

Stanje na cestama

Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK