Srijeda, 9.12.2009.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 10. prosinca, će bez struje biti potrošači  na području naselja  Vedrine, Strmendolac i Trilj  uz lijevu obalu Cetine od Gubavice do starog mosta i zaseok Bravić od 8 do 14 sati, dok će bez napajanja električnom energijom od 9 do 12 sati biti Čačijin Dolac.

Obavijest iz "Vododvoda i Čistoće"

Iz "Vododvoda i Čistoće" obavijestili su kako će zbog radova na vodovodnoj mreži doći do prekida u snabdijevanju vodom sutra, 10. prosinca, od 9 do 12 sati na području naselja Dicmo–Industrijska zona. Iz vodovoda su potrošače zamolili za strpljivost i razumijevanje, te da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

10. godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana


FOTO: www.hdz-samobor.com
Navršava se 10 godina od smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana. Tim povodom sutra, 10. prosinca, u 17,00 sati bit će položeni vijenci ispred spomenika poginulim braniteljima, a zatim i pored biste dr. Franje Tuđmana na Trgu koji nosi njegovo ime. Misa zadušnica služit će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 18,00 sati. Gradski odbor HDZ-a Sinj poziva sve članove stranke i sugrađane koji štuju lik i djelo prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana da se pridruže obilježavanju desete obljetnice njegove smrti.

Obavijest

200–tinjak radnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, koji ne rade od 1. travnja ove godine trebaju potpisati zahtjeve za ostvarivanje prava na tri plaće od Države. Zahtjevi se potpisuju pred kapijom tvornice.

Obavijest

Zbog puknuća telefonskog kabela ne može se uspostaviti telefonska linija s odjelom Hitne medicinske pomoći pozivom na broj 94. Do daljnjega Hitna se može dobiti preko Centra 112 ili na izravni broj 708–069.

Obavijest

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje objavio je da sutra počinje isplata mirovina za studeni 2009. korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama. Isplata mirovina putem pošte počet će za nekoliko dana.

Obavijest

Grad Sinj provodi program sufinanciranja nabave sadnica voća i vinove loze za proljeće 2010 godine. Sufinanciranje se provodi po istom modelu kao i ranijih godina, odnosno trećinu cijene plaćaju građani, trećinu Grad, a trećinu Županija. Najmanji broj sadnica po pojedinačnom broju je 100 voćaka te 150 loza. Prijave se primaju u gradskoj upravi, soba br 51, radnim danom od 8 do 15 sati do 22. prosinca.

Obavijest

Udruga “Viola Odorata” u okviru prodajne izložbe u Alkarskim dvorima organizira prigodne besplatne radionice za zainteresirane svih uzrasta. Tema današnje radionice je „Od klasičnog do ultramodernog aranžiranja cvijeća“. Radionica će se održavati od 16,00 do 19,00 sati.

Akcije darivanja krvi u Hrvacama i Sinju

U organizaciji sinjskog Crvenog križa ovaj će se tjedan održati dvije akcije darivanja krvi: u suradnji s DDK Hrvace u petak, 11. prosinca, od 9,00 do 13,00 sati u restoranu Vreba u Hrvacama, a u subotu, 12. prosinca, u prostorijama Društva u Sinju, u suradnji s Udrugom navijača Maligani i bajkerima.

Stanje na cestama

Zbog jake bure dionica Jadranske magistrale (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zatvorena je za I. skupinu vozila (autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama).

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i na sjeverozapadu zemlje.
IZVOR: HAK