Utorak, 9.12.2008.

101 MILIJUN KUNA IZNOSIT ćE GRADSKI PRORAčUNA SINJA ZA IDUćU GODINUNa današnjoj sjednici sinjsko Poglavarstvo utvrdilo je prijedlog izmjena i dopuna Proračuna za tekuću godinu. Gradonačelnik Ivan Nasić kazao je kako je Grad ove godine raspolagao s više od 79 milijuna kuna, te da je došlo do povećanja proračuna za 3%. Poglavarstvo je utvrdilo i prijedlog proračuna za 2009. godinu, koji je za 28% veći od ovogodišnjeg. Tako će gradska blagajna iduće godine biti teška 101 milijun i 300 tisuća kuna, od čega će gotovo 24 milijuna kuna biti namijenjeno financiranju izgradnje 1. faze GZ Kukuzovac.

SPLITSKO-DALMATINSKA žUPANIJA SA 1.400 000,00 KUNA SUFINANCIRAT ćE IZGRADNJU ALKARSKIH DVORA

Prema Prijedlogu Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2009. godinu, koji je prihvatilo Poglavarstvo, županija će s 1 milijun i 400 tisuća kuna sufinancirati izgradnju Alkarskih dvora, što je za 100 tisuća kuna više nego ove godine. Za redovno sufinanciranje rada muzeja Cetinske krajine županija će izdvojiti pola milijuna kuna, a za sufinanciranje selekcijskog rada na uzgoju konja za Alkaraku ergelu predviđeno je 100 tisuća kuna. U financijskom planu za 2009. godinu županijska uprava za ceste uključila je i ceste na području Cetinskog kraja.

"BOžIćNO NOVOGODIšNJI PROGRAM"

U okviru Božićno novogodišnjeg programa, kojeg je pripremio Grad Sinj, splitsko kazalište "Licem u lice" u srijedu će, 10. prosinca, u dječjem vrtiću Maslačak izvesti predstavu za djecu "Nitko ne bi trebao biti sam u tihoj noći". Ista predstava bit će prikazana u sinjskom kinu za djecu sinjskih osnovnih škola 16. i 17. prosinca.

OBAVIJEST

Triljski vrtić danas, 9. prosinca, i sutra organizira radionice za izrade Božićnih čestitki i aražmana u koju će se uključiti roditelji ali i drugi zainteresirani građani. Radionice će se održavati u triljskom vrtiću od 8 do 13 te od 15 do 21 sat. čestitke i aranžmani prodavati će se 13. prosinca od 10 do 12 sati na humanitarnom Božićnom sajmu kojima će se pomoći socijalno najugroženije obitelji na području Triljskoga kraja.

"BOžIćNO HUMANITARNI SAJAM"

Počela prodaja na Božićnom humanitarnom sajmu u Sinju koji je organizairao Caritas župe Gospe sinjske uz pomoć civilnih i vjerskih udruga s područja Grada. Organizatori ističu kako je odaziv kupaca dobar. Podsjetimo, sajam je otvoren u crkvenom dvorištu, ulaz s Glavičke ulice, od 9 do 19 sati.

UPRAVA AUTOPRIJEVOZA SINJ SE NIJE ODAZVALA POZIVU ZA SASTANAK

Uprava sinjskog Autoprijevoza danas, 9. prosinca, se nije odazvala sastanku koji je zatražio sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoza Sinj. Podsjetimo, sindikalisti su tražili sastanak kako bi razgovarali o ostvarivanju prava radnika iz radnog odnosa. Predsjednik sindikata Ante Buljan nije krio nezadovoljstvo nedolaskom čelnika Uprave na sastanak te je rekao kako će radnici, ako ih se nastaviti ignorirati, zakonski obustaviti rad.
Upravno vijeće Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske danas se očitovale na Priopćenje za javnost sindikalista Autoprijevoza kojima su, podsjetimo, tražili bolje uvjete rada te ih podržali u njihovim aktivnostima. Ukoliko se ne potpišu valjani sporazumi između poslodavca i sindikata, Udruga će pokrenuti zaštitu radničkih prava putem pravosudnih institucija te najaviti prosvjede ne samo u Sinju nego i u Zagrebu i drugim većim gradovima.

OBAVIJEST

Severina održava koncert 12.12.2008. u Sinju, službeni Severini klub Sevefanclub.com u suradnji s Piccadilly Clubom poklanja 10 ulaznica. Sve informacije na www.sevefunclub.com.