Subota, 9.12.2006.

PRISEGA U VOJARNI KULA



Danas je u vojarni Kula u Sinju održana prisega ročnika 4. ovogodišnjeg naraštaja. Uz mnogobrojne roditelje i rodbinu ročnika svečanosti su nazočili i predstavnici grada i županije, MUP-a te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata te gvardijan i župnik svetišta Gospe Sinjske. Sve nazočne pozdravio je zapovjednik središta pukovnik Stjepan Nižić.

ODGOđENA "BOžIćNA UTRKA"

Zbog lošeg vremena odgođena je Božićna utrka ulicama Sinja učenika sinjskih osnovnih i srednjih škola koja se trebala održati jučer poslijepodne u organizaciji Udruge za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put Sinj. Iz Udruge smo saznali da će se utrka pod sloganom «Sinj - grad zdrave mladeži» najvjerojatnije održati u sljedeći četvrtak.

HUMANITARNA AKCIJA

Sutra će se otvoriti Božićni humanitarni sajam - za humanitarno djelovanje Caritasa Gospe Sinjske, koji će trajati do 17. prosinca. Građani još danas do 19 sati mogu donijeti predmete za prodaju na sajmu. Podsjećamo da se akcija može podržati i izravnom uplatom novčanih sredstava na žiro - račun otvoren u Splitskoj banci, s naznakom «za humanitarni sajam».

50 GODINA PUčKOG KAZALIšTA SINJ

članovi Pučkog kazališta Sinj sinoć su u sinjskom kinu, s početkom u 20,00 sati, izveli dvije jednočinke Antona Pavloviča čehova «Prosidba» i «Medvjed». U okviru proslave 50 godina postojanja, Pučko kazalište Sinj će 15. prosinca izvesti i predstavu «Dujo Manzan i Mate Manistra».

SPORT

Danas u 19 i 30 u Sinju se sastaju Alkar šibenik u okviru 9 kola A-1 košarkaške lige. Drugoligaš Cetina u nedjelju gostuje kod košarkaša Trogira. Ovog vikenda igra se i posljednje kolo 2. lige za rukometaše u kojem Cetinka dočekuje ekipu Metković 2, a Kamičak ekipu Biograda.