Ponedjeljak, 9.11.2015.

Gradonačelnik Trilja Ivan Šipić saborski zastupnikNa jučerašnjim parlamentarnim izborima, prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, na temelju 99,72 posto obrađenih glasičkih listića, izborni prag u 9. izbornoj jedinici prešli su Domoljubna koalicija, Koalicija Hrvatska raste i Most nezavisnih lista.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Miro Bulj u Saboru!

Nakon 99,72 posto obrađenih glasačkih listića prema rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, na jučerašnjim parlamentarnim izborima Domoljubna koalicija osvajila je 59 mandata, koalicija Hrvatskla raste 56 mandata, MOST nezavisnih lista 19 mandata, IDS je osvojio 3 mandata, HDSSB i koalicija okupljena oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića 2 mandata, Živi zid i koalicija Uspješna Hrvatska osvojili su po 1 mandat. U 9. izbornoj jedinici, kojoj pripada i Cetinska krajina, Domoljubna koalicija osvojila je 8 mandata, Hrvatska raste 4, a MOST 2 mandata.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uspješan nastup gimnastičara u Rijeci

Dana 8. studenoga 2015. godine u organizaciji Gimnastičkog kluba ‘Vita’ Rijeka, u Rijeci je održana Završnica 12. kupa Hrvatske u sportskoj gimnastici. Na natjecanje su se kroz regionalna natjecanja plasirala 3 člana Gimnastičkog kluba ‘Sinj’. David Poljak i Mario Romac kao seniori, te Iva Boko kao mlađa juniorka.
U nešto manjoj konkurenciji kod seniora David Poljak zauzeo je šesto mjesto dok je njegov momčadski kolega Mario Romac zauzeo osmo mjesto. Njihov zaostatak za vodećim iznosio je 6 tj. 8 bodova.
Iva Boko u konkurenciji 44 mlađe juniorke zauzela je 17 mjesto sa zaostatkom za vodećom od točno 3 boda. Nastup se može ocijeniti kao uspješan s obzirom na dotrajale sprave na kojima naši natjecatelji treniraju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Škola preživaljavanja u prirodi


Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko dalmatinske županije već drugi tjedan provodi Školu u prirodi sa tematikom preživljavanja.
Na poligonu BZ Patriot u Dabru vikendom se okupljaju djeca hrvatskih branitelja i njihovi gosti koji uče kako živjeti i preživjeti u prirodi. Ove subote ugostili su i djecu članove udruge izviđača ‘Vitezovi’ i KBK ‘Kula’ Sinj. Svi su se pridružili broju oko tristotinjak sudionika škole u prirodi koja za cilj ima educirati djecu za višednevne boravke u prirodi i preživljavanje u svim uvjetima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR