Srijeda, 9.11.2011.

Sutra u Sinju skup HDZ-aSutra u 19 sati u hotelu Alkar bit će održan stranački skup za članove i simpatizere Hrvatske demokratske zajednice iz cijelog Cetinskoga kraja. Skupu će uz gradonačelnike i načelnike iz Cetinskoga kraja (članove HDZ-a) prisustvovati i župan Splitsko-dalmatinske županije i predsjednik županijskog povjerenstva HDZ-a gospodin Ante Sanader. Tema skupa bit će aktualna politička situacija i buduće aktivnosti HDZ-a.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SDP istupio iz koalicije!Gradska organizacija SDP-a Sinj uputila je priopćenje u kojem je izvjestila javnost o izlasku iz koalicije s Nezavisnom listom dr. Jadrijevića. Priopćenje donosimo u cjelosti: Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja

Gradsko vijeće Grada Sinja raspisalo je dana 09.11.2011.godine, javni Natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Sinja, za ukupno tri parcele.
Obavijest o raspisivanju objavljena je u dnevnom listu "Slobodna Dalmacija", a Natječaj je u cijelosti objavljen na oglasnoj ploči Grada Sinja i službenoj internetskoj stranici Grada Sinja.
Rok za predaju ponuda je 15 dana od dana objave ove obavijesti u dnevnom tisku, odnosno do 24.11.2011. godine (četvrtak).
Sve dodatne informacije mogu se dobiti radnim danom od 8-15 h, u Gradu Sinju, Dragašev prolaz 10, Sinj, soba 51, ili na telefon 708-622.
IZVOR: GRAD SINJ

Javni poziv vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađene ili rekonstruirane zgrade

Grad Sinj dana 08. studenoga 2011. godine objavio je Javni poziv  vlasnicima/investitorima nezakonito izgrađene ili rekonstruirane zgrade radi pravovremenog podnošenja zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju.
Propuštanjem podnošenja zahtjeva do roka utvrđenog pozivom,  vlasnici/investitori takve zgrade, izlažu se riziku nemogućnosti priključenja  na komunalne vodne građevine, na elektroenergetsku mrežu i drugu infrastrukturu, nemogućnosti obavljanja poslovne djelatnosti u nezakonitoj zgradi, nemogućnosti evidentiranja zgrade u katastarskom operatu,  nemogućnosti upisa u zemljišne knjige, te nemogućnosti prometa nezakonite zgrade i zemljišta na kojem se ta zgrade nalazi. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Počelo cijepljenje protiv gripe

Jučer je u Hrvatskoj počelo cijepljenje protiv gripe. Cjepivo je kao i dosada besplatno za starije osobe preko 65 godina, zdravstvene djelatnike i kronične bolesnike, a ostali ga plaćaju 65 kuna.
Zamjenica voditelja za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije dr. Dijana Nonković kazala nam je kako je Splitsko-dalmatinska županija dobila 60.000 doza cjepiva koja su prošlog tjedna distribuirana svim ispostavama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Svi zainteresirani mogu se cijepiti u ispostavi ili kod svojih liječnika obiteljske medicine.
'Zapravo je tenedencija da liječnici obiteljske medicine cijepe svoje pacijente jer najbolje poznaju njihovo zdravstveno stanje. Cjepiva ima dovoljno, a cijepiti se može svakog radnog dana.'
Epidemiolozi tvrde da je cijepljenje jedina prevencija od ove virusne, katkad i smrtonosne bolesti. Ipak, cijepljenje se ne preporučuje zdravoj djeci.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Žene u Domovinskom ratu

Na tragu istine o domovinskom ratu i povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, Udruga žena 'Triljanke' Trilj i zajednica žena 'Katarina Zrinska' Trilj organiziraju druženje i predavanje na temu 'Domovinski rat – žene u Domovinskom ratu'.
Druženje će se održati sutra u triljskoj kino dvorani, s početkom u 17 sati. Svoja svjedočanstva iz Domovinskog rata nazočnima će ispričati zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić, sudionica Domovinskog rata iz Škabrnje Danka Družina i ostali.
Uz proekciju fotografija branitelja i poginulih branitelja s područja Cetinskog kraja, izložit će se i zbirka žena sudionica u Domovinskom ratu iz 126. brigade i ostalih postrojbi. Domoljubnu poeziju čitat će Irena Bradarić uz glazbenu pratnju na gitari prof. Gorana Caktaša.

Na ovo sjećanje na obrambeni Domovinski rat i veliki udio žena u ratu, pozivane su sve sudionice i sudionici Domovinskog rata s područja Trilja i cijelog Cetinskog kraja, kao i ostali.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Privremeno rješenje Blajić-Caktaš

Sinoć je održan sastanak Uprave KK Alkar na kojem je prihvaćena ostavka trenera Borisa Poljaka. Odlučeno je kako će momčad privremeno preuzeti dosadašnji pomoćni trener Stipe Blajić, a njegov pomoćnik biti će trener iz omladinskog pogona Roko Caktaš. Ovaj trenerski dvojac Alkara će voditi u subotu protiv Dubrovnika. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U subotu Konvencija HSP u Sinju

Hrvatska stranka prava poziva  na Konvenciju HSP-a IX. izborne jedinice, koja će se održati u subotu 12. 11. 2011. u Gradu Sinju s početkom u 12 sati u Kino dvorani. U radu Konvencije sudjelovati će predsjednik HSP-a Danijel Srb te nositelj Liste HSP-a u IX. izbornoj jedinici Mirko Čondić.
U glazbenom dijelu programa nastupiti će Thompson band i Tiho Orlić.
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM