Utorak, 9.11.2010.

Grad Sinj preuzeo je upravljanje nad cjelokupnim kompleksom Hipodroma u Sinju

Grad Sinj preuzeo je upravljanje nad cjelokupnim kompleksom Hipodroma u Sinju kao i štalama, osim u dijelu prostora kojim se služi Viteško alkarsko društvo za potrebe Alkarske ergele. Ankica Panza, pročelnica Odjela za gospodarsvo, istaknula je kako će se donošnjem Master plana Hipodroma uskoro definirati odnosi sa svim postojećim korisnicima štala na Hipodromu.

Akcija “Živim život bez nasilja“

U tijeku je još jedna preventivna akcija MUP-a, koju će do 24. studenog provoditi Odsjek za prevenciju i Odsjek maloljetničke delikvencije policijske uprave Splitsko-dalmatinske. Riječ je o akciji naziva “Živim život bez nasilja“ kojom će se obilježiti Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog.

Obavijest

Foto video udruga Sinj organizirala je jesenski tečaj fotografije za učenike i druge zainteresirane. Tečaj se održava četvrtkom od 18,00 do 19,00 sati u OŠ Fra Pavla Vučkovića.

Obavijest

Isplata mirovina za listopad korisnicima računa otvorenih u poslovnim bankama počet će sutra, 10. studenoga, objavio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Kino danas

U sinjskom kinu i večeras u 19,30 sati prikazivat će se britanski glazbeni film za tinejdžere “Street dance”.

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom. Osnovano se sumnja da se u periodu od 2005. godine, na području Sinja, nasilnički ponašao prema svojoj majci.  Uz odgovarajuću kaznenu prijavu priveden je istražnom sucu Županijskog suda.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja na cestama kroz gorska područja, posebice duž Jadranske (D 8) i Ličke (D 1) magistrale.
Zbog radova na autocesti A 1, kroz tunele Mala Kapela i Krpani vozi se dvosmjerno, kroz jednu tunelsku cijev, a zabranjen je promet izvanrednim prijevozima širim od 3,40 m. Promet teče jednim trakom od 101. do 98.+500 km, u smjeru Zagreba, te na dionici Lučko-Karlovac: od 20. +100 do 20. +600 km, na 4. +500 km u smjeru Splita, i od 19. +050 do 17. +500 km u smjeru Zagreba.
Za sav promet zatvorene su ceste:
- D 512 Makarska-Vrgorac na predjelu Stupica, zbog odrona. Obilazak od Makarske prema Vrgorcu je Jadranskom magistralom (D 8) preko Ploča ili autocestom A 1, između čvorova Šestanovac i Ravča
- D 70, Omiš-Gata-čvor Blato n/C, poddionica Omiš-odvojak za Gata, zbog radova. Obilazak je cestom Ž6142 Naklice-Tugare-Žrnovnica-Strožanac, ili cestom D 8 Strožanac-Dug Rat-Omiš.
IZVOR: HAK