Ponedjeljak, 9.11.2009.

Odgođeno izvještajno ročište u slučaju otvaranja stečaja nad tvrtkom Dalmatinka Nova

Na Trgovačkom sudu u Splitu sutra, 10. studenoga, neće se, kako je najavljeno,  održati izvještajno ročište u slučaju otvaranja stečaja nad tvrtkom Dalmatinka Nova. Naime, još uvijek nije stigao odgovor sa Visokog trgovačkog suda iz Zagreba na žalbu braće Laddini u kojoj su tražili poništavanje stečajnog postupka-potvrdio je odvjetnik radnika Dalmatinke Nove Zoran Vujanović. Iva Radonja predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove  pozvala je  sve radnike sutra, 10. studenoga, u 10 sati ispred tvornice kako bi se dogovorili o sljedećim koracima.

Obavijest

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Sinja donijelo je odluku o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnog odbora Zelovo. Prijedlozi kandidacijskih lista podnose se Gradskom izbornom povjerenstvu za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih Odbora  na području Grada Sinja, zaključno sa 21. studenoga do 24 sata, obavijestili su iz Izbornog povjerenstva Grada Sinja.

U župi Turjaci stupio na dužnost novi župnik, fra Ante Željko Bilokapić

Jučer je u župi Turjaci jednoj od najstarijih Cetinskih župa stupio na dužnost novi župnik fra Ante Željko Bilokapić, dosadašnji gvardijan Gospe od Zdravlja u Splitu. Dosadašnji župnik fra. Petar Vučemilo odlazi na službu u Njemački grad Ofenbach. Novog turjačkog župnika na njegovu dužnost uveo je zamjenik provincijala presvetog Otkupitelja i sinjski gvardijan fra. Bože Vuleta.

Obavijest

U cilju povećanja i poticaja razvoja poljoprivrede na svom području Grad Trilj počeo je s programom sufinanciranja sadnica poljoprivrednicima. Po jednu trećinu iznosa plaćaju Županija, Grad i krajnji korisnik. Natječaj je otvoren do 21.studenog.

Oko 30-ak radnika tvrtke SMS okupilo se ispred pogona u Trilju

Ispred pogona tvrtke  SMS  u Trilju jutros se okupilo 30-tak radnika. Cilj okupljanja  radnika je definiranje  međusobnih odnosa. Radnici traže da im se obrati ovlaštena osoba iz SMS-a kako bi se definirala potraživanja radnika  s obzirom na novonastalu  situaciju u tvrtci. Naime, kako doznajemo od djelatnika-radnici koji su proglašeni tehnološkim viškom nisu dobili otpremnine, a  drugom dijelu radnika nisu isplaćena potraživanja s osnova plaće. Radnici će se okupljati sutra i prekosutra.

Obavijest

Iz Ureda državne uprave obavještavaju sve korisnike Plavog dizela, da je u tijeku povrat zelenih knjižica kako bi se provele aktivnosti korištenja ovog goriva i u 2010 godini. Povrat zelenih knjižica i ostale informacije mogu se dobiti u uredu br.42 u zgradi Gradske uprave.

Obavijest

Studija na okoliš obilaznice Dicma izložena je u Općinskim prostorijima i nalazi se na jednomjesečnoj javnoj raspravi započetoj 18. listopada. Svi zainteresirani mogu obaviti uvid i dobiti potrebna objašnjenja vezano za projekt zaobilaznice. Ovu studiju za potrebe Hrvatskih cesta izradila je tvrtka Interplan iz Karlovca, čiji će predstavnici uz nazočnost predstavnika HC i Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva 13. studenog održati javno izlaganje.

Kino danas

Večeras od 19,30 sati u sinjskom kinu prikazuje se Hrvatski film “Vjerujem u anđele“. U glavnim ulogama Vedran Mlikota i Dolores Lambaša.

Sport

U susretu 5. kola A2 košarkaške lige triljska Cetina sinoć je poražena u svojoj dvorani od zadarske Voštarnice 74-92.

Polovičan uspjeh naših predstavnika u 10. kolu 4. HNL jug. Glavice su na svom travnjaku pobijedile Mladost iz Prološca 2-1, dok je Otočki OSK poražen od Croatie u Zmijavcima 4-0.

U međusobnom susretu Županijske lige jučer, 8. studenoga, je Tekstilac pobijedio u Trilju ekipu Čaporica 3-1.

Ragbijaši Sinja poraženi su u Splitu od Nade-2 24-0 u susretu 4. kola 2. Hrvatske lige.

Održana osnivačka skupština Kluba navijača Sinjski Maligani–Zagreb

U subotu, 7. studenoga 2009.g., u prostorijama Kluba Sinjana u Zagrebu održana je osnivačka skupština Kluba navijača Sinjski Maligani–Zagreb. Za predsjednika je izabran Petar Kliškinić, za dopredsjednika Mate Mihaljević a za tajnika Ante Šušnjara, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora udruge.  Na samom početku zagrebačke Maligane je pozdravio novoizabrani predsjednik USCK-a Ivan Jenjić, a zatim je legenda sinjske košarke Davor Vučković „Maks“ sve prisutne podsjetio na slavne dane sinjskog sporta. Vedran Skakelja, izaslanik gradonačelnika Ivice Glavana čestitao je „najboljim navijačima na svitu“ na osnivanju i obećao pomoć Grada, a nazočnima se još obratio i Ivan Bota u ime Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.
Petar Kliškinić je u svom kratkom govoru zahvalio svima na iskazanom povjerenju te najavio nekoliko ciljeva i akcija Udruge, a kao temeljni cilj naveo je očuvanje navijačkog duha rodnog kraja ovdje u Zagrebu. Udruga, osim redovitih odlazaka na utakmice i organiziranog bodrenja, planira u svojim prostorijama i večeri sinjskog sporta na kojima će se prikazivati stare utakmice Junaka i Alkara.