Petak, 9.11.2007.

HOTEL ALKAR POBJEDNIK 1. PASTRVIJADEHotel Alkar iz Sinja ukupni je pobjednik prve "Pastrvijade" koja se danas u organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja i Udruge za
zaštitu rijeke Cetine održala u Sinju. U ukupnom plasmanu restoran Kaštil Slanice dobio je drugu nagradu, a treću restoran Radmanove
mlinice.Predavanje o zaštiti autohtone Cetinske pastrve, mogućnosti proizvodnje mlađi, te posebno o ekološkoj problematici cijeloga toka rijeke Cetine, održano je u Gradskoj vijećnici Grada Sinja . Na predavanju su govorili dr. sc. Emil Teskeredžić sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković i Branka šeparović.

Nakon predavanja na Panju, na seoskom gospodarstvu Mira Markulina, održano je gastro natjecanje kuhara iz ugostiteljskih objekata od Vrlike do Omiša.Ocjenjivanje je proveo stručni žiri Saveza kuhara Dalmacije te je prvu nagradu za hladno predjelo dobio restoran Radmanove mlinice, druga nagrada je pripala Hotelu Alkar Sinj , a treća restoranu Lovac iz Trilja.

U kategoriji "topla jela" prvu nagradu je dobio Hotel Alkar, drugu restoran Kaštil Stanica, a treću restoran Radmanove mlinice.

12. ORNITOLOšKO PRVENSTVO U SINJU

Jučer je u Sinju, u organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu ptica Sinj, počelo 12. ornitološko prvenstvo južnohrvatskog i dalmatinskog ornitološkog saveza «Sinj 2007». Od danas je izložba otvorena i za posjetitelje, a bit će otvorena do nedjelje. Izložba je postavljena na Trgu Franje Tuđmana u prostorijama bivše trgovine Konkurent.

OBAVIJEST

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja konobar i kuhar, za koje se mogu prijaviti sobarice, pomoćne kuhinjske radnice i drugi koji su motivirani za osposobljavanje za navedena zanimanja. Zainteresirani se trebaju prijaviti savjetniku u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje u ispostavi Sinj, koja posluje na novoj adresi, u Splitskoj 37, na drugom katu prodajnog centra Balinice.

KINO DANAS

Do nedjelje u sinjskom kinu prikazivat će se američki povijesni spektakl APOKALIPTO, čiji je redatelj, scenarist i producent Mel Gibson. Film je snimljen na izumrlom majanskom jeziku. Priča je to o mladom lovcu, indijancu, koji s obitelji mirno živi u jednom selu. Njegov idiličan život remeti brutalna invazija ratnika Maja, koji masakriraju seljane. Početak filma je u 19,30 sati.

SPORT

Danas će se u Hrvacama, s početkom u 14,00 sati odigrati susret 14. kola 3. HNL jug između Hrvaca i Konavljanina.

U susretima 2. kuglačke lige večeras od 18 sati u Trilju igraju Sinj i Brodosplit, a u istom natjecanju u 17 sati u Splitu igraju Vrni Trilj i Vrlika.

Sutra košarkaši Alkara igraju susret trećeg kola A1 košarkaške lige protiv, novajlije u ligi, košarkaša Zaboka u Zaboku.

Nogometaši Junaka sutra od 14 sati u Dubrovniku igraju susret 14. kola 3. HNL jug protiv domaćeg GOšK-a.

Sutra su na rasporedu rukometni susreti 2. liga:
Rukometaši Cetinke gostuju kod Zadra, Kamičak svoj susret u gostima igra protiv Hrvatskog Dragovoljca.
Rukometašice Cetine od 17 sati u Sinjskoj dvorani dočekuju ekipu Metkovića, a od 19 i 30 u istoj dvorani igraju žRK Sinj i Knin.

Odbojkašice Sinja sutra u 15 sati u Kuparima igraju susret druge odbojkaške lige protiv župe Dubrovačke.

Sutra na igralištu Tekstilca s početkom u 12 sati počinje završnica prvenstva Hrvatske za ragbijaše U 12 godina. Na završnici sudjeluju Nada, Sisak,Zagreb i Sinj koji brani naslov prvaka Hrvatske.

Za nedjelju su predviđena i ostala športska natjecanja gdje izdvajamo susrete 4 HNL
Glavice-Mladost Proložac i Slaven Gruda i Osk.