Četvrtak, 9.11.2006.

USKORO OTVARANJE SINJSKOG BAZENA

školjka gradskog bazena jutros je ispunjena vodom. Probno punjenje gradskog bazena, kako nas je izvjestio koncesionar iz tvrtke "Tim Sport" Milivoj Bebić, počelo je jučer što je uvertira za skorašnje svečano otvaranje tog kompleksa na koje sinjani čekaju više od 20 godina.

VLASNIK TVRTKE "PROMET MAKARSKA" PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV GRADONAčELNIKA GRADA SINJA

Mate Jujnović vlasnik tvrtke «Promet Makarska» podnio je kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu i Općinskom državnom odvjetništvu u Sinju protiv gradonačelnika grada Sinja Nikole Tomaševića. Prijava se odnosi na smjenu g-dina Ivana Lišnjića sa mjesta direktora Autoprijevoza i imenovanja g-đe Vesne đapić na to mjesto. Jujnović u svojoj prijavi navodi da je Nikola Tomašević citiramo: «Kao službena i odgovorna osoba s ciljem da drugom prouzroči kakvu štetu iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svoje ovlasti čime je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti». Nazvali smo gdina Tomaševića i zatražili izjavu, on je rekao kako će se najprije odzvati Općinskom odvjetništvu u Sinju, a nakon toga će poduzeti sve korake nakon kojih će pravodobno izvijestiti javnost.

ZA KUKUZOVAC TRAFOSTANICA OD 110 KILOVOLTI

U prostorijama županijske gospodarske komore jučer je održan sastanak između predstavnika HEP-a distribucije i prijenosa, predstavnika gospodarske zone Kukuzovac, grada Sinja, općine Dicmo i županije. Na sastanku se razmatrala mogućnost opskrbe el. energijom gospodarske zone Kukuzovac. Sinjski gradonačelnik Nikola Tomašević rekao je kako su u tom pravcu postignuti i konkretni dogovori o obvezama dogovornih strana sa ciljem što skorije realizacije opskrbe električnom energijom zone, radi se naravno o 110 kilovoltnoj trafostanici koja bi upotpunosti zadovoljila potrebe gospodarske zone za elekktričnom energijm.

KINO DANAS

životna komedija Zijaha Sokolovića «Cabares, Cabarei» sutra će biti prikazana u sinjskom kinu, s početkom u 19,00 sati. Sokolović je autor i redatelj ove monodrame, koja kroz mnoge likove progovara o životu običnog čovjeka. Ulaznice za predstavu «Cabares, Cabarei, mogu se nabaviti u predprodaji u knjižarama Duga i Axel.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sinjski pogon HEP-a najavio je obustavu isporuke električne energije od 8 i 30 do 14 , 30 za potrošače na području Suhača zaseoci Marić i Abram.
...

KRONIKA 92

PP SINJ, 07.11.2006.g. na području općine Trilj, na DC-60., službenici PP Sinj u suradnji sa veterinarskom inspekcijom zatekli su dvadesetčetvorogodišnjaka, koji je u teretnom vozilu mercedes, prevozio 8 komada živih svinja koje je navodno kupio na stočnom sajmu u Zadvarju, a za koje nije posjedovao odgovarajuće veterinarske svjedodžbe. Stoka je oduzeta i predana na čuvanje u klaonicu u Hrvacama, a protiv navedenog je podnijeta odgovarajuća PP po Zakonu o veterinarstvu, temeljem koje je od strane nadležnog Prekršajnog suda u Sinju kažnjen novčanom kaznom te zaštitnom mjerom oduzimanja robe.
IZVOR:PU SD