Utorak, 9.11.2004.

PROMETNA NEZGODA NA KUKUZOVCU

Prema posljednjim informacijama iz desete Policijske postaje Sinj u 10,30 sati na Kukuzovcu se dogodila prometna nezgoda u kojoj je prilikom sudara teretnog i osobnog vozila ozlijeđeno 3 osobe...
...

GODIšNJICA STRELJANIH HRVATSKIH RODOLJUBA

Na današnji dan prije 60.godina 1944.godine, partizani su u ime naroda osudili i na groblju u Sinju pogubili osmoricu hrvatskih rodoljuba koji su prolili krv za vjeru i domovinu Hrvatsku...
...

KREDITIRANJE PODUZETNIčKIH PROJEKATA MLADIH I žENA U SINJU

Temeljem Sporazuma o provođenju kreditiranja poduzetničkih projekata žena i mladih za 2003 , kojeg je u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva Republike Hrvatske..
...

OBAVIJEST IZ HVIDRA-e

Odlukom Glavnog Odbora HVIDR-e Republike Hrvatske od 1,srpnja kojom je donešen pravilnik o izradi novih iskaznica, prikupljanju i raspodjeli članarine, Predsjeništvo udruge HVIDR-a Sinj poziva sve članove i Hrvatske ratne vojne invalide da se jave u prostorije udruge Trg Franje Tuđmana br. 8 , svakim radnim danom od 8 do 13 sati najkasnije 15,studenoga . Sobom treba ponijeti presliku drugostupanjskog rješenja i dvije male fotografije.

UHBDDR ORGANIZIRA ODLAZAK U VUKOVAR

Udruga hrvatskih branitelja Dragovoljaca Domovinskog rata do sutra vrši prijave za odlazak u Vukovar sredinom mjeseca kada će se na poseban način obilježiti 13 godišnjica obilježavanja dana grada. Trodnevni aranžam putovanja polovičnim iznosom financira sinjski ogranak, a ostali dio snose svi koji se prijave. Uz posjet Vukovaru, planiran je posjet Osijeku i Iloku.

NEZAPOSLENOST U HRVATSKOJ

U Hrvatskoj je u Zavodu za zapošljavanje krajem listopada evidentirano je 307.508 nezaposlenih osoba, što je 2,7% više nego u rujnu i 1,5% manje nego u listopadu prošle godine.

Evidentirana nezaposlenost u odnosu na rujan porasla je u svim županijama, a najviše u Istarskoj, Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj županiji. U usporedbi s istim razdobljem lani razina nezaposlenosti smanjena je je u 12 županija, a povećana je u devet.

SKUPLJA STRUJA

Dok INA od ponoći nakon poduljeg vremena mijenja cijene naftnih derivata na niže, prema informacijama iz HEP-a cijena električne energije ...
...

SUTRA POčINJE ISPLATA MIROVINA

Sutra počinje isplata mirovine za listopad , kada će mirovinu primiti korisnici računa u poslovnim bankama, priopćio je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Po podacima HZMO-a prošli je mjesec mirovinu primilo 1, 061, 479 umirovljenika za čiju su isplatu bile osigurane 2,2 milijarde kuna.

PROMJENE ZAKONA O POS-u

Od 1.siječnja 2005. na snagu stupa Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o društveno-poticajnoj stanogradnji u kojima se javna sredstva predviđena zakonom mogu koristiti i za gradnju i rekonstrukciju kuća, doznaje se u Ministarstvu zaštite i okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Za provedbu tog dijela zakona osigurat će se 100 milijuna kuna, 25 milujuna iz državnog proračuna i 75 milijuna putem banaka.

SINDIKAT PROSVJETE I ZNANOSTI ZAPOčEO KAMPANJU MILIJUN LETAKA

Sindikati prosvjete i znanosti koji prijete štrajkom počeli su provoditi kampanju " Milijun letaka za građane kako bi javnost upoznali s ciljevima...
...

SPORT

Nakon 4 uzastopnog poraza i ostavke trenera Joška Bobana, Uprava Košarkaškog kluba Alkar za privremenog trenera prve momčadi odredila je sadašnjeg športskog direktora, dugogodišnjeg igrača i kapetana kluba, gosp. Mladena Pavića. Pavić će voditi ekipu do konačnog rješenja pitanja trenera ekipe Alkara.

VRIJEME

Prevladava dejlomice oblačno sa sunčanim razdobljima. Puše slaba do umjerena bura koja će tijekom poslijepodneva okrenuti na jugo. Dnevna temperatura zraka kretat će se od 12 do 16 Celzijevih stupnjeva.