Ponedjeljak, 9.10.2017.

‘Mirakul’ još jednom u KD ‘Vatroslav Lisinski’


U utorak, 17. listopada u Koncertnoj dvorani ‘Vatroslav Lisinski’ u Zagrebu upriličit će se još jedna izvedba mjuzikla ‘Mirakul’.
Priča opisuje dolazak naroda iz Rame u Sinj i Cetinsku krajinu, život i običaje te slavnu bitku iz 1715. godine u kojoj su Sinjani i Cetinjani pobijedili višestruko brojniju osmanlijsku vojsku te krunjenje slike Majke od Milosti – koja se od toga velikog događaja slavi kao Čudotvorna Gospa Sinjska. U ovom glazbeno-scenskom spektaklu nastupa više od stotinu izvođača. Autor glazbe je Sinjanin Dražen Žanko, libreto, priču, dramaturšku obradu i stihove nekih pjesama napisao je Ivan Ivica Krajač, za scenografiju se pobrinuo Zlatko Klauzarić Atač, autor sinopsisa i povijesnog aspekta priče je fra Mirko Marić, a glazbu je aranžirao Antonio Zadro.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjske mažoretkinje po 10. put europske prvakinje!


Sinjske mažoretkinje još jednom su se popele na vrh Europe!
Na 21. Europskom prvenstvu u mažoret plesu, koje se održalo proteklog vikenda u Nizozemskoj u gradu Almere, Sinjske mažoretkinje ponovno su postale europske prvakinje i to deseti put za redom, u godini kada slave 20 godina postojanja udruge. Sinjske mažoretkinje ovaj put su postale prvakinje Europe u kategoriji Paradna grupa seniori i Tradicionalni mažoret juniori.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR