Subota, 9.10.2010.

Sport

Pred nama je još jedan zanimljiv sportski vikend iz kojeg izdvajamo početak A1 košarkaške lige. Večeras u 19 sati u Slavonskom Brodu sastaju se „Svjetlost Brod“ i „Alkar“. 

Danas, 9. listopada, u 15 sati na Sportskom centru “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” odigrat će se utakmica 4. kola 1. HRG između RK Sinj i RK Vilani iz Krasice kraj Rijeke.

Junak će u nedjelju igrati na svom terenu, a u goste mu dolazi Dugopolje.

Obavijest

U ponedjeljak 11. listopada počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima stalne pomoći sa područja Grada Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Sredstva u iznosu od 950,00 kn po nositelju pomoći osigurala je Splitsko-dalmatinska županija. Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi gradske uprave u sinju od 12 do 15 sati.

Sinjske mažoretkinje danas i sutra borave u Švicarskom gradu Neuchatelu

Sinjske mažoretkinje danas i sutra borave u Švicarskom gradu Neuchatelu, gdje se do 10. listopada održava 14. Europsko prvenstvo u mažoret plesu.

Kino danas

Danas i u nedjelju u sinjskom kinu od 18,00 sati   na repertoaru je animirana komedija „KAKO JE GRU UKRAO MJESEC“–sinkronizirana na hrvatski jezik.

"Poštujte naše znakove"

U sklopu akcije "Poštujte naše znakove" dana 04. i 05. listopada 2010. godine policijski službenici proveli su akciju u prometu na prijelaznim zonama uz škole tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati. Akcija je rezultirala sankcioniranjem 153 prometna prekršaja. Sankcionirani su vozači koji nisu ustupili prednost prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima i to njih 52. Također su  sankcionirana dva pješaka koja su prelazila kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza. Nadalje, sankcionirano je 11 vozača koji su upravljali mopedom bez kacige i 40 vozača koji prilikom vožnje nisu koristili sigurnosni pojas.
Naglašavamo da je ovo početak akcije te da će policijski službenici i dalje provoditi ovakve kontrole.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Vozače molimo za opreznu vožnju zbog magle na cestama u unutrašnjosti osobito na autocesti A1, između Bosiljeva i tunela Mala Kapela te čvorova Otočac i Gospić kao i na A3 Bregana-Lipovac te A4 Zagreb-Goričan.

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (D 8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog jakih bočnih udara bure na autocesti A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica brzina je ograničena na 60 km/h, opreznije zbog vjetra treba voziti i autocestom A 6, Rijeka-Zagreb,na vijadukteu Hreljin i Bukovo.

Na cestama kroz gorja, te duž Ličke magistrale (D 1) mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona bit će u sutra od 12 do 23 sata, na svim važnijim državnim cestama u Istri i priobalju: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D 21 (Kaštel-Kanfanar), D 66 (Pula-Labin-Opatija), D23 (Žuta Lokva-Senj).
IZVOR: HAK