Petak, 9.10.2009.

Sjednica Gradskog vijeća Grada SinjaZa sutra, 10. listopadan, najavljena je 6. sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se razmatrati 10 točaka dnevnog reda. Izdvajamo Zahtjev Gospodarske zone Kukuzovac za davanje suglasnosti za provođenje pregovaračkog postupka javne nabave i sklapanje dodatnih javnih radova u Gospodarskoj zoni, Prijedlog Odluke o mjerilima i uvjetima sudjelovanja korisnika usluga u cijeni programa vrtića i jaslica u vlasništvu Grada. Na sutrašnjoj sjednici imenovati će se i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća kao i stalni sastav Gradskog izbornog povjerenstva za članove vijeća mjesnog odbora Zelovo. Dat će će se informacije o radu nekoliko gradskih ustanova kao i o Gradskom bazenu.

7. Eko-etno sajam

Sljedeći tjedan u Zagrebu se održava 7. Eko-etno sajam odnosno sajam proizvoda i usluga ruralnih područja na kojem se već četvrti put zaredom predstavlja i Splitsko-dalmatinska županija. Sajam će se održavati od 14. do 18. listopada u zagrebačkoj Areni, a naša županija predstaviti će se na sam dan otvaranja potvrdio je pročelnik za turizam u Splitsko-dalmatinskoj županiji Joško Stella. Sa područja splitsko-dalmatinske županije predstaviti će se 40-tak izlagača koji će predstaviti prehrambene proizvode, suvenire ali i našu kulturnu baštinu, osim Sinjana predstaviti će se, Poljičani, Makarani ali i Splićani koji će predstaviti aranžiranje dalmatinskog pršuta kao uvod u 5. Nacionalni sajam pršuta. Sajam je i prilika da se predstave mala obiteljska gospodarstva kaže direktorica sinjskog poduzetničkog centra Ana Barać koja dodaje kako se naši sudionici sajma nikada nisu vratili bez priznanja sa sajma.

Miroslav Barać brisan iz središnje evidencije članova Hrvatske seljačke stranke

Gradska organizacija sinjskog HSS-a danas se oglasila priopćenjem za javnost, u kojem stoji kako je 21. rujna 2009. godine Miroslav Barać brisan iz središnje evidencije članova Hrvatske seljačke stranke. Na taj način prestala su, sva prava predstavljanja i istupanja u ime HSS-a kako u medijima tako i u Gradskom vijeću Grada Sinja. Tražimo Od Miroslava Baraća da do iduće sjednice vrati vijećnićki mandat Hrvatskoj seljačkoj stranci kojoj izvorno pripada. U potpisu predsjednik Gradskog odbora HSS-a Sinj željko Sesardić prof.

Akcija darivanja krvi u Sinju

U prostorijama Crvenog križa u Sinju danas je održana akcija darivanja krvi kojoj je pristupilo 45 osoba. Iako, 7 osoba nije moglo darovati krv, u Crvenom križu su zadovoljni sa prikupljenih 38 doza. Krv se i danas prikupljala za potrebe transfuzijskog odjela Kliničkog bolničkog centra u Splitu.

"Svi su Hajduk"

U organizacije Udruge navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj u sinjskom kinu danas će biti prikazan film "Svi su Hajduk". Početak je u 19,00 sati. Cijena karte za odrasle je 20,00 kuna, a za djecu je ulaz besplatan. Tom prigodom prodavat će se i DVD s filmom čija je cijena 70 kuna za članove Udruge, a 80 za ostale.

Obavijest

Danas, 9. listopada, je na oglasnoj ploči i web stranici Grada Sinja objavljen popis osoba kojima je Socijalno vijeće odobrilo sufinanciranje kupnje udžbenika za osnovnu i srednju školu, u iznosu od 500,00 kn po učeniku.
Isplata pomoći počet će u ponedjeljak 12. listopada u 12,00 sati za podnositelje čije prezime počinje slovima od A do M. U utorak od 12,00 sati pomoć će se isplaćivati podnositeljima čija prezimena počinju slovima od M do ž.

Sport

Danas, 9. listopada, u 18,00 sati u susretu 5. kola 1. Hrvatske Dukat rukometne lige u Puli se sastaju Arena i Pršuti- Voštane Trilj.

Sutra, 10. listopada, se igra 8.kolo 2. HNL u kojem se u žrnovnici sastaju Mosor i Junak. Sinjski Maligani organiziraju odlazak na gostovanje u žrnovnicu na utakmicu Junaka i Mosora. Polazak je u sutra u 14:30 h sa Alkarskog trkališta. Iz kluba pozivaju sve navijače da pjesmom i navijanjem pomognu da Junak dođe do nova tri boda.

Sutra, 10. listopada u 19,30 susretom Alkar-Voštarnica otvara se drugoligaška košarkaška sezona.