Četvrtak, 9.10.2008.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 10. listopada, od 8,00 do 12,00 sati bez struje će biti potrošači u Koritima, Rosandići i Crljeni Dolac, te potrošači na području naselja Prisoje-zaseoci Vojković, Kovačević i žuro.

PRIZNANJE "SUNčANI CVIJET" TONIJU žANKU

Suvenir "Alkar na konju" sinjanina Tonija žanka dobio je prvu nagradu u kategoriji suvenira, koju u okviru akcije "Volim Hrvatsku - Budi šesna i čista Dalmacijo moja" dodjeljuje Turistička zajednica županije Splitsko - dalmatinske.
Priznanje "Sunčani cvijet" Toniju će biti uručeno sutra, 10. listopada, na završnoj svečanosti dodjele priznanja u Hvaru.

I dalje 111 radnika viška u Dalmatinci

Danas bi predstavnicima sindikata i odvjetniku radnika Dalmatinke Nove Uprava tvrke trebala dostaviti dostaviti konačan prijedlog Sporazuma zbrinjavanja tehnološkog viška radnika Dalmatinke Nove. Podsjetimo kako je poslodavac prihvatio prijedlog da na spisak radnika koji će biti proglašeni tehnološkim viškom uključi 20 radnika koji dobrovoljno žele napustiti tvornicu, no i dalje je ostao pri brojci od 111 radnika koji će biti na listi viška.

Blagdan Gospe Ružarice

U župi Bajagić Obrovac do kraja tjedna održavaju se pučke misije uoči blagdana Gospe Ružarice. Danas, 9. Listopada, od 15.30 do 16.30 sati osobni je susret sa misionarima. U u 16.30 sati molitva krunice, u 17 sati služiti će se sveta misa. Od 18 sati je klanjanje pred presvetim. Vanjska proslava Gospe Ružaruce i završetak misija je u nedjelju, 12. listopada.

OBAVIJEST

Danas, 9. listopada, počela je isplata naknade za ogrjev korisnicima pomoći s područja Grada Sinja koji to pravo ostvaruju temeljem rješenja Centra za socijalnu skrb. Sredstva u iznosu od 950 kuna po nositelju pomoći osigurala je Splitsko-dalmatinska županija. Isplata će se vršiti radnim danima u zgradi Gradske uprave soba 37. od 9 do 11 i od 12 do 14 sati, uz predočenje osobne iskaznice. Ukoliko nositelj nije u mogućnosti, novac može preuzeti član obitelji, uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na pomoć.

OBAVIJEST

Općina Hrvace uputila je obavijest zainteresiranim mještanima, s prebivalištem na području Općine, da se vrše upisi za nabavu sadnoga materijala za višegodišnje trajne nasade. Akcija je pokrenuta s ciljem provođenja programa sufinanciranja podizanja višegodišnjih nasada u Splitsko-dalmatinskoj županiji za 2009. godinu. Sufinanciranje se vrši po principu plaćanja cijene sadnice: jedna trećina županija, trećina Općina te jednu trećinu krajnji korisnik. Upisi se vrše do 24. listopada, te se naknadno neće moći obaviti.

SPORT

Nakon što je trener Alkara Davor Vučković Max podnio ostavku, Uprava kluba je odlučila da će do izbora novoga trenera ekipu voditi dosadašnji pomoćnici Vrcan i Nikolić.

Grlo Belami iz galopskog kluba Blaškan pobjednik je klasne utrke trogodaca "St.Leger" u posljednjoj galopskoj trci sezone koja je održana na sinjskom Hipodromu. U utrci na 2400 metara pobjedilo je grlo Astala Luće iz galopskog kluba Vreba iz Hrvaca, u drugoj utrci na 1600 metara slavilo je grlo Vilandra Josipa Masle, a u utrci dvogodaca na 1400 metara pobjedilo je grlo King of Abaz iz Galopskog klubaBlaškan. Utke je pratilo više od 3000 gledatelja.

Odigrane su utakmice 8. kola 4. HNL- jug. OSK je na svom terenu pobjedio Mladost iz Prološca rezultatom 2:0, dok su Glavice izgubile od Croatije iz Zmijevaca rezultatom 1:0.

Jučer se vozilo otvoreno prvenstvo Hrvatske u motocrossu u Orijovcu kod Slavonskog Broda. Vozači motocross Cluba "Cetina" i ovaj put bili su uspješni Ivan Kundid u klasi open do 500 kubika bio je treći, dok je njegov brat Petar u klasi mix A1 bio je peti. Sljedeća utrka biti će u nedjelju u Rakovu Potoku.