Utorak, 9.10.2007.

RADNICI DALMATINKE TREBAJU UPLATITI ZA SUDSKO VJEšTAčENJE 40 TISUćA KUNA

Sutra istječe rok do kojega radnici Dalmatinke, koji su podnijeli zahtjev za otvaranje stečaja nad tvornicom, trebaju na žiro račun Trgovačkog suda u Splitu uplatiti 40 tisuća kuna za potrebe sudskog vještačenja, kojim bi se utvrdila solventnost poslovanja tvornice.
Ukoliko se do srijede novac ne uplati, postoji mogućnost da sudac Ivan Basić odbije zahtjev za otvaranjem stečaja. Iako očekuju pomoć Hrvatskih nezavisnih sindikata i Saveza Samostalnih sindikata Hrvatske, radnici kažu da nisu u mogućnosti sami prikupiti cijeli iznos te su zamolili sve, koji im mogu pomoći da to učine.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

21. sjednica Gradskog vijeća najavljena je za sutra, 10. listopada, u 13,00 sati. Za sjednicu je predviđen dnevni red od devet točaka. Vijećnici će razmatrati Prijedlog Nacrta Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja, izviješća o poslovanju gradskih poduzeća i zone Kukuzovac, bit će upoznati sa stanjem zdravlja na području Grada za 2006. godinu, te s inicijativom akademskog kipara Stipe Sikirice, koji je ponudio Gradu Sinju svoju cjelokupnu umjetničku ostavštinu.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj organizira akciju darivanja krvi, koja će se održati u četvrtak, 11. listopada, u prostorijama Društva od 9,00 do 13,00 sati. Pozivaju se dragovoljni davatelji, te svi koji bi to željeli postati da dođu na akciju i daruju krv za potrebe Kliničke bolnice Split.

OBAVIJEST

U Osnovnoj glazbenoj školi «Jakova Gotovca» danas u 12,30 sati održat će se prijemni ispit kandidata koji su se prijavili za trubu. Zainteresirani se mogu prijaviti do početka prijamnog.

OBAVIJEST

Djelatnici «Likomed-Veterine» danas i sutra na području grada Sinja obavljaju jesensku deratizaciju, polaganjem mamaka na bazi koagulanata 1 i 2 generacije na javne površine i u kanalizacijski sustav. Mole se građani da zatrovane mamke ne diraju i ne premještaju, a za sve dodatne informacije mogu se javiti na broj 701-400.

SPORT

Danas se igraju utakmice 9. kola 3HNL jug. U 15 i 30 u Sinju se sastaju Junak i Val, a u isto vrijeme u Benkovcu igraju Velebit i Hrvace.


U nedjelju je u Rakovom potoku održana pretposljednja super kross utrka za prvenstvo hrvatske.Ivan Kundid u klasi 85 senior bio je drugi dok je njegov brat u klasi 85 senior bio treći. Posljednja utrka prvenstva vožena je jučer u Samoboru Petar je osvojio treće, a Ivan drugo mjesto. U ukupnom poretku u svojim klasama i Petar i Ivan su viceprvaci Hrvatske.