Ponedjeljak, 9.10.2006.

ZA PROMET SE ZATVARA VRLIčKA ULICA

Za promet će od danas ponovno biti zatvorena Vrlička ulica u Sinju, nakon što se u ulici Antuna Konstatina Matasa postavi horizontalna signalizacija, te se njome pusti promet. Podsjećamo da je nakon rekonstrukcije Jakinog gumna 2002. godine, prema detaljnom planu Grada Sinja, Vrlička ulica zatvorena za promet.
Zbog izgradnje kanalizacijskog kolektora u ulicama A. Konstatina Matasa i Vladimira Nazora, uz suglasnost Hrvatskih cesta, Vrličkom ulicom se privremeno prometovalo od sredine lipnja ove godine.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, u suradnji s Transfuzijskim odjelom Kliničke bolnice Split, danas organizira redovitu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija se održava u prostorijama Crvenog križa do 13,00 sati. Pozivaju se svi dobrovoljni darivatelji, kao i oni koji bi to željeli postati, da se odazovu ovoj humanoj akciji u što većem broju.

50 GODINA MUZEJA CETINSKE KRAJINE

Muzej Cetinske krajine ove godine slavi pedesetu godišnjicu svoga osnutka. Tim povodom, od sutra do 13. listopada, Sinj će biti domaćin četverodnevnog znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva pod nazivom «Arheološka istraživanja u Cetinskoj krajini» na kojem će govoriti eminentni arheolozi iz cijele Hrvatske.
U okviru skupa održat će se i kolokvij «Uloga rimske vojske u procesu romanizacije provincije Dalmacije», a znanstvenici će posjetiti nekoliko lokacija na području Cetinskoga kraja.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od danas do petka u vremenu od 9,00 do 15,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači naselja Otok, zaseoci Sladović, Katić i Marinović, te potrošači naselja Ruda mala, zaseoci Botica, Projić, Radman, Tadić i Putnik.
U slučaju lošeg vremena, radovi će se odgoditi za naredni dan.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,00 sati prikazuje se američka romantična drama Tristan i Izolda, redatelja Kevina Reynoldsa. U glavnim ulogama igraju James Franko i Sophia Myles.