Subota, 9.10.2004.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

U ponedjeljak, u 12,00 sati počet će 33. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja, za koju je predložen Dnevni red od 7 točaka. Vijećnici će raspravljati o Izviješću o radu Gradskog poglavarstva; Prijedlogu za promjenu Statuta Grada Sinja; Prijedlozima odluka o komunalnom doprinosu, spomeničkoj renti; izmjeni i dopuni Odluke o priključenju na komunalnu infrastrukturu; izmjeni i dopuni Odluke o prometu na području Grada, te o Prijedlogu projekata komunalne infrastrukture za koje se očekuju financijske potpore iz državnog i županijskog proračuna u 2005. godini.

ISPLATA MIROVINA OD PONEDJELJKA

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje priopćio je da će isplata mirovina za mjesec rujan za korisnike računa u poslovnim bankama početi u ponedjeljak, a nakon toga dijelit će se mirovine putem pošte.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U BAJAGIćU

Povodom blagdana Gospe od Ružarija u Bajagiću se održava trodnevna duhovna obnova. Svetu misu danas u 17,00 sati predvodit će fra Frano Bilokapić, župnik Hrvaca. Vanjska proslava blagdana Gospe od Ružarija bit će sutra. Svetu misu s procesijom predvodit će i propovijedati fra Petar Milanović Trapo - vikar provincije.
Poslijepodne od 16,00 sati na programu je kulturno - zabavni program na kojem će nastupiti pučki pjevači, kulturno - umjetnička društva Pleter iz Dugopolja i Lisinski iz Vinkovaca, a birat će se i najljepše narodna nošnja. Nakon toga počet će koncert Mate Bulića i gostiju.

DANI KRUHA U TRILJU

Pobjednici na županijskom natjecanju Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje su Oš Trilj iz Trilja i Oš Kamen - šine iz Splita, te srednje škole Hvar i Vis. One će predstavljati županiju splitsko - dalmatinsku na državnom natjecanju koje će se održati sljedeće godine.

DRUžENJE UMIROVLJENIKA DALMACIJE

Udruga umirovljenika Sinj poziva članove na trodnevno tradicionalno druženje umirovljenika Dalmacije, koje će se održati u Zadru, od 5. do 7. studenog. Druženje organizira Udruga umirovljenika Zadar, u hotelskom naselju Borik. Polazak je 5. studenog u 7 sati s Alkarskog trkališta, a povratak 9. studenog u večernjim satima. Upisi su počeli i traju do srijede, 20. listopada.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuju dva filma: u 18,00 sati Hellboy, a u 20,00 Djevojka s bisernom naušnicom.

SPORT

RK Kamičak večeras u 18,00 sati u sinjskoj športskoj dvorani igra utakmicu 3. kola 2. HRL - jug. U goste mu dolazi RK Dubrovnik.

Junak danas u Sinju igra s Poljičaninom utakmicu 9. kola 3 HNL - jug. Početak susreta je u 15 sati i 30 minuta.

Utakmice 8. kola 1 žNL - Split igrat će se danas i sutra. U Hrvacama danas u 15 sati Hrvace dočekuju NK Jadran iz Supetra. Ostali susreti igrat će se sutra u 16,00 sati. Tekstilac igra u Sinju s Jadranom, Glavice dočekuju Postira Sardi, a OSK igra u gostima kod Orkana.

Danas počinje 1. kolo košarkaške A - 2 lige - jug, u kojoj se natječe i KK Cetina, koji večeras u 19 sati i 30 minuta igra u gostima kog KK Omiš Galeb.

VRIJEME

Prevladava djelomice sunčano vrijeme, uz slabu do umjerenu naoblaku. Ponegdje može biti kiše. Vjetar većinom slab južni koji će poslijepodne jačati. Temperatura zraka u Sinju u 8 sati bila je 11 stupnjeva Celzijevih, a najviša dnevna kretat će se između 17 i 23 stupnja.