Petak, 9.09.2011.

Sport

Pred nama je bogat športski vikend, iz kojeg izdvajamo:
Petak 09.09.2011
Rukomet:
1. HRL za rukometašice, Rijeka, dvorana na Kozali, 19,00h Zamet - ŽRK Sinj

Subota 10.09.2011
Nogomet:
2. HNL, 4. kolo, 16,30h Junak-HAŠK

1. ŽNL, 16,30h Vrlika-Trogir

Nedjelja 11.09.2011
Nogomet:
3. HNL – jug, 3. kolo, 17,00h Hrvace-Neretva
4. HNL - jug skupina 'B', 2. kolo, 17,00h Sloga Mravinci- OSK
17,00h Urania -Glavice

1.ŽNL
16,30h Jadarn S –Tekstilac

Ragbi:
17,30h sati SC 'I.Poljk – Sokol i A.Ančić', RK Sinj- Makarske rivjere.

Boćanje:
3. HBL-jug
Trilj-Berinovac
Otok-Naklice

1.ŽBL
Pržina-Sinj
Mačkula-Sutvid Brač

2.ŽBL
Sinjal-Salona
Sveti Ante-Bitelić

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Objavljena knjiga Marjana Bošnjaka \'EU?-Ne hvala!

Ovih dana objavljena knjiga Marjana Bošnjaka 'EU?-Ne hvala! važan je događaj u hrvatskoj publicistici.
U moru literature koja nekritički slavi EU i hrvatski pristup u tu megadržavu u nastajanju, Bošnjakova knjiga predstavlja osamljeni otočić realizma. Sa svjetionikom čija svjetla upozoravaju na opasne sprudove na koje bi se mogla nasukati hrvatska lađa. Na žalost, na te opasnosti kao da nitko ne obraća pažnju. Bilo bi sjajno kada bi to ova knjiga barem malo promijenila!
Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići.
S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna.
Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan i tečan stil, bez muljanja i okolišanja. Osjeti se da se autor kao publicist formirao u anglosaksonskoj sredini (Bošnjak je povratnik iz Australije) gdje ovaj tip literature nije opterećen komunističkim nasljeđem niti tipičnim istočnoeuropskim manjkom samopouzdanja u vlastito mišljenje.

Pet godina Hit radija

Prije točno 5 godina - 9. rujna 2006. Hit radio počeo je emitirati svoj program. Ovom prigodom slušateljima upućujemo veliku zahvalu na povjerenju, uz poziv da i nadalje ostanu s nama.Ekipa Hit radija