Četvrtak, 9.09.2010.

Preradarska firma iz Glavica Mostina d.o.o. otvorila 4. objekat za proizvodnju nesilicaPreradarska firma iz Glavica Mostina d.o.o. danas, 9. rujna, je otvorila 4. objekat za proizvodnju nesilica. Objekat površine 720 metara četvornih kapaciteta za 26500 nesilica svečano je  otvorio gradonačelnik Ivica Glavan.
Ovo je vrijedan projekat i za samu županiju naglasio je dožupan Luka Brčić.
Razvoj poduzetništva u ovim vremenima i inače u poduzetništvu teško je zamisliti bez pomoći i potpore bankarskih institucija naglasila je u svom govoru Mira Krneta voditeljica HBOR-a za Dalmaciju.
U dosadašnjim farmama odnosno tri izgrađena objekta smješteno je oko 80 tisuća nesilica i u tvrtki ima 15 stalno zaposlenih.
U ime obitelji Milardović svima se zahvalio Bože Milardović, a blagoslov na daljni rad i sve uposlenike je udjelio župnik Sinja fra. Nikica Ajdučić.

Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Dicmo

Danas, 9. rujna, je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Dicmo. Između ostalog, dicmanjski vijećnici su raspravljali i o prodaji zemljišta u Industrijskoj zoni Dicmo. Dicmanjski vijećnici odlučili su da u natječaj ide novih 23 tisuće četvornih metara po cijeni od 140 kuna po metru četvornom. Na vijeću se također raspravljalo o više komunalnih i infrastrukturnih pitanja na području općine Dicmo, kao i o donošenju urbanističkih planova. U polugodišnjem izvješću o izvršenju proračuna iskazana je prihodovna strana u iznosu od 4 miljuna i 745 tisuća kuna i rashodovna 6 milijuna 714 tisuća kuna.

Danas, 9. rujna, u Italiju u prijateljski grad Sansepolcro otputovat će 20 učenika iz sinjskih gimnazija s svojim profesorima

Danas, 9. rujna, u Italiju u prijateljski grad Sansepolcro otputovat će 20 učenika iz sinjskih gimnazija s svojim profesorima. U izaslanstvu će biti dogradonačelnica Elena Perković-Paloš i gradski vijećnik, ujedno predsjednik Odbora za međugradsku suradnju, Hrvoje Filipović Grčić. Inače ovoj je uzvratni posjet učenika talijanskim kolegama,koji su prije nekoliko mjeseci bili u posjetu Sinju.

Obavijest iz HEP-a

Sutra, 10. rujna, u vremenu od 09 do 11,00 sati zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima električne energije neće biti u Sinju i to ulica Filipa Grabovca od raskrižja Jakino Guvno do vulkanizera Matić te u dicamanjskom naselju Sičane od 09 do 12 sati. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Sport

U tijeku su posljednje pripreme za veliku konjičku priredbu koja će se održati u subotu i nedjelju na sinjskom Hipodromu. Nakon desetak godina ponovno se organizira natjecanje u preponskom jahanju i to državno prvenstvo za mlađe konje. Organizator natjecanja KK Karoca Zagreb uz tehničku pomoć Konjičko galopskog kluba Alkar Sinj.U  oba dana natjecanja počinju u 09 sati.

Jučer su odigrani susreti 3. i 4. HNL – jug. U trećeligaškom natjecanju Hrvace su gosotvale u Makarskoj kod ekipe Zmaja, a utakmica je završena rezultatom 3:3.

U susretima 4. lige OSK je na svom terenu s 3:0 pobijedio Jadrana iz Tučepa, a Glavice su u Glavicama s 3:2 pobijedile Slogu iz Mravinaca.

Gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan, zaključio Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK, s Franom Cvrljom vl. obrta "C MONT“ GlaviceNakon što je u mjesecu studenome 2009. godine između Grada Sinja i Frane Cvrlje, vl. obrta „C MONT“ Glavice zaključen Predugovor o kupoprodaji nekretnine kojom prigodom je kupac uplatio iznos 30% kupoprodajne cijene, dana 09. rujna 2010.g. gradonačelnik Grada Sinja, Ivica Glavan,  s imenovanim  investitorom zaključio je i Ugovor o kupoprodaji nekretnine na području GZK.
Zaključivanjem kupoprodajnog ugovora Grad Sinj je Frani Cvrlje prodao nekretninu označenu kao čestica zemljišta 177/207 k.o. Turjaci ukupne površine 3.018 m2, radi izgradnje proizvodno-poslovne građevine namijenjene proizvodnji FE-elemenata-bravarskoj radionici, a od dana zaključivanja ovog ugovora počinju teći rokovi za ispunjenje ugovornih obveza.
Obrt „C  MONT“ Glavice, bavi se gradnjom vodova i održavanjem strojeva,  trenutno  ima 12 uposlenih a u GZK-Sinj namjerava zaposliti 5-7 novih zaposlenika.
Uskoro se očekuje ishođenje Potvrde glavnog projekta, a po navodima investitora isti su vrlo brzo spremni krenuti u izgradnju i realizaciju planirane investicije na području GZK-Sinj.

Na današnji dan prije četiri godine s emitiranjem programa počeo je Hit radio

Na današnji dan prije četiri godine s emitiranjem programa  počeo  je Hit radio. Prema istraživanjima Media metra Hit radio je najslušanija lokalna radiopostaja u Dalmaciji.

Obavijest

Sutra, 10. rujna, u Područnoj školi Grab u organizaciji Zavičajne udruge Sukanac iz Graba i Kulturnog društva Trilj, održat će se javna tribina, koju će održati prof. Ivan Kozlica, na temu "Masovna stradanja na prostoru župe Grab u 2. svjetskom ratu".

Nastavak Izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja

Sutra, 10. rujna, će se nastaviti Izvanredna sjednica Gradskog vijeća koja je prekinuta u utorak odlaskom HDZ-ovih i HSLS-ovih vijećnika.
HSLS neće podržati ni jednu točku dnevnog reda Izvanredne sjednice Gradskog vijeća, jer izražava sumnju u dobre namjere, mogućnost pogodovanja te diskriminacije investitora–stoji međuostalim  u priopćenju za javnost HSLS-a.

Obavijest

Grad Trilj će ove školske godine sa 30% sufinancirati cijene mjesečne pokazne karte za učenike srednjih škola i studente sa područja Grada Trilja. Prijevoznici će odobriti još 20% popusta, tako da će krajnji korisnici cijenu karte platiti 50 % manje.

Trilj je za ovu školsku godinu odobrio i novčanu pomoć u iznosu od 300,00 kn radi kupnje udžbenika prvih razreda osnovne škole na području Trilja. Pravo na pomoć ne mogu ostvariti roditelji koji istu pomoć ostvaruju po drugoj osnovi. Isplata će se izvršiti prema popisu osnovnih škola na blagajni gradske uprave, uz predočenje osobne iskaznice jednog od roditelja.

Akcija darivanja krvi u Hrvacama

Sutra, 10. rujna, u restoranu Vreba u Hrvacama, u vremenu od 09,00 do 13,00 sati održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciju organiziraju klub DDK Hrvace i Gradsko društvo Crvenog križa Sinj.

Stanje na cestama


Brza cesta Solin-Klis (D 1) bit će zatvorena u vremenskim intervalima: 17-17,30h; i 22-22,30h, zbog radova. Obilazak je starom kliškom cestom.
Početak je školske godine pa djecu, roditelje i vozače upozoravamo:
RODITELJI
- prvih dana pratite djecu u školu i putem ih upozorite na opasna mjesta
- djeca uče od vas, ne zaboravite da vlastitim primjerom utječete na kasnije samostalno dječje ponašanje u prometu
VOZAČI
- brzina kretanja vozila u zoni škola uvijek je ograničena na 40 km/h
- zaustavite se ispred pješačkog prijelaza i dajte djeci znak rukom da sigurno pređu cestu
DJECO
- hodajte pločnikom ili lijevom stranom kolnika, ako ste u grupi, hodajte u koloni - jedan iza drugoga
- cestu prelazite samo preko pješačkog prijelaza i na zeleno svjetlo za pješake, ali pričekajte da se vozila zaustave
IZVOR: HAK