Utorak, 9.09.2008.

110 radnika Dalmatinke Nove dobilo otkaz

Na oglasnoj ploči tvornice Dalmatinka Nova jutros je osvanula lista s popisom 110 radnika koji su tehnološki višak. Isti radnici danas su preporučenom poštom dobili pojedinačne obavijesti u kojima ih poslodavac obavještava kako su tehnološki višak.
Odvjetnik radnika Zoran Vujanović kazao nam je da se lista radnika, koji su tehnološki višak, može objaviti samo kao sastavni dio programa zbrinjavanja viška radnika. S obzirom da su zainteresirane strane još u fazi pregovora, daleko su od donošenja konačnog programa. S obzirom da Dalmatinka Nova nije donijela program zbrinjavanja tehnološkog viška radnika, objavljena lista je nezakonita, tvrdi odvjetnik Vujanović.
U obrazloženju Odluke o otkazima Ugovora o radu poslodavac navodi kako je Dalmatinci Novoj u dva navrata bio blokiran žiro račun, kako su radnici sudjelovali u štrajku te podnijeli zahtjev za otvaranje stečaja, te da je Trgovački sud imenovao privremenu stečajnu upraviteljicu zbog čega uprava nije mogla normalno poslovati. Odvjetnik Vujanović tvrdi da to nisu opravdani razlozi za tehnološki višak jer nisu gospodarske prirode.
Sutra u 14,00 sati najavljen je sastanak radnika ispred tvornice Dalmatinka Nova.

Odgođena rasprava protiv Dalmatinke Nove

Na općinskom sudu u Sinju jutros je odgođena rasprava povodom kaznene prijave Državnog inspektorata protiv Dalmatinke Nove i odgovorne osobe predsjednika Uprave Gianfranca Ladinija. Kaznena prijavu je podnio Državni inspektorat zbog utaje poreza, odnosno mirovinskih i zdravstvenih doprinosa. Rasprava je odgođena zbog opravdanog odsustva sutkinje Jagode Matić.

ODRZANA 87. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Danas je održana 87. sjednica sinjskog Poglavarstva. Gradonačelnik Sinja Ivan Nasić kazao nam je da su članovi poglavarstva upoznati sa stanjem socijalne zaštite na području Grada Sinja u prošloj godini, koju provodi Centar za socijalnu skrb, te radu Viteškog alkarskog društva Sinj u 2007. godini. Prihvaćen je i Prijedlog Ugovora za izradu Plana gospodarenja otpadom Grada Sinja. Sinjsko poglavarstvo je prihvatilo i Prijedlog zaključka o davanju ponude za natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Poglavarstvo je prihvatilo i Prijedlog Zaključka za sufinanciranje prijevoza učenika i studenata u tekućoj školskoj godini tj. ukupna subencija sa prijevoznikom je 55%. Prihvaćen je i Prijedlog zaključka o sufinanciranju kupnje udžbenika učenicima 3. i 4. razreda srednjih škola, a imovinski cenzus iznosi 700 kuna. Poglavarstvo je razmatralo i Izvješće Povjerenstva za otvaranje ponuda po natječajima koje raspisuje Gradsko poglavarstvo.

HIT Radio proslavio drugu godišnjicu postojanjaSinoć je u restoranu Dubrovnik u Sinju drugu godišnjicu postojanja proslavio HIT Radio, koji ima koncesiju za šire područje grada Sinja, točnije Cetinsku krajinu. I doista, djelatnici ove radijske postaje, čiji je vlasnik, direktor i urednik Joško Kontić, imaju velikog razloga za slavlje.

Naime, u svojim začecima, u kolovozu 2006., HIT Radio je imao oko 5000 "slušateljskih ulaza", u kolovozu 2007. oko 20 000, a u osmom mjesecu tekuće godine, prema istraživanju agencije Media Metar, čak 45 041.

Ovi parametri svrstavaju HIT Radio na šesto mjesto najslušanijih radijskih
IZVOR: www.glasdalmacije.hr
...

Akcija Kulturnog društva Trilj i Moto kluba "Noćni jahači"

Kulturno društvo Trilj i Moto klub "Noćni jahači" pridružili su se akciji prikupljanja spomen kamenja sa svih stratišta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini te pripremili kamenja i podatke o nastradalim triljskim civilima i vojnicima od njemačke, četničke i partizanske vojske u drugom svjetskom ratu. Kamenje će biti ugrađeno u Zid sjećanja što će se podignuti uz Crkvu hrvatskih mučenika koja se gradi u Udbini. Na spomen kamenjima biti će napisana imena mjesta u kojima su nastradali civili i vojnici te će biti popraćena odgovarajućim tekstovima, a na Udbinu će ih nakon blagoslova u Triljskim župama u petak 12 .rujna odnijeti triljski motoristi.

Počelo čišćenje napuštene vojarne "Ivaniša Nelipića"

Djelatnici Javnoga komunalnog poduzeća "Vodovod i čistoća" u suradnji s Hrvatskom vojskom i danas čiste zapušteni okololiš napuštene vojarne "Ivaniša Nelipića". Kako grad Sinj od Državnog ureda za upravljanje imovinom još nije dobio suglasnost o vlasništvu unutrašnjost zgrade, koja je u katastrofalnom stanju, još se neće čistiti.

OBAVIJEST

Učenici trećih i četvrtih razreda srednjih škola s područja Općine Hrvace ove će školske godine imati besplatan prijevoz. Besplatnu putnu kartu u cjelosti će financirati tamošnja općina. Učenici u prostorije Općine trebaju dostaviti preslik osobne iskaznice ili domovnice te potvrdu o upisu u tekuću školsku godinu za 1. polugodište.

Sjednica Općinskog vijeća Hrvaca

Vijećnici Općine Hrvace danas, 9. rujna, će održati 21. sjednicu na kojoj će raspravljati o Izvješću o ostvarenju proračuna u 2008. godini, Izmjenama proračuna općine Hrvace za ovu godinu, Prijedlogu Odluke o imenovanju v.d. ravnateljice dječjeg vrtića "Sretno dijete", te suglasnosti na Prijedlog Odluke o otvaranju treće skupine dječjeg vrtića te povećanju cijena usluga vrtića.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U HRVACAMA

Gradsko društvo crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih darivatelja krvi Hrvace u petak, 12.rujna, organiziraju još jednu akciju darivanja koja će se upriličiti u restoranu Vreba od 9 do 13 sati.

OBAVIJEST

U ponedjeljak, 15. rujna, će u prodajnom centru Lidl u Sinju početi snimanje reklame za taj trgovački lanac, koje će trajati 4 dana. Iz Lidla su pozvali zainteresirane građana za ulogu statista da dođu u subotu, 13. rujna, u 13,00 sati na parking kod trgovačkog centra. Statistima će sudjelovanje u snimanju reklamnog spota biti plaćeno u iznosu od oko 200,00 kuna po danu.

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu u 20,00 sati u gradskom kinu prikazuje se oskarovac "Krivotvoritelj" .Priča je to o Salomon židovskom je umjetniku i krivotvoritelju , zatočeniku logora koji za Nijemce proizvodi lažne funte i dolare namijenjene rušenju britanske i američke ekonomije. Iz "zlatne krletke" u kojoj žive on i njegovi drugovi po sudbini i zanatu, ne vide se jeziva zbivanja oko njih, ali se čuje dosta toga ".

SPORT

Ivan Mijić novi je predsjednik Košarkaškog kluba Alkar, dok će funkciju direktora obnašati Mladen Pavić Kembo odlučeno je to na jučerašnjoj izbornoj skupštini Košarkaškog kluba Alkar na kojoj su još izabrani članovi upravnog i nadzornog odbora .