Subota, 9.09.2006.

"HIT RADIO" POčEO EMITIRATI REDOVNI PROGRAM

Od jutros je "HIT Radio" počeo s emitiranjem redovnog programa. Program će se emitirati od 7 do 19 sati, a od 19 do 7 reemitirat će se program Radio Dalmacije.

VELIBOR MILOšEVIć ISKLJUčEN IZ SDP-a


Gradski odbor SDP-a Sinj sinoć je tajnim glasovanjem iz stranke isključio potpredsjednika Velibora Miloševića, aktualnog zamjenika gradonačelnika Sinja i direktora Gospodarske zone Kukuzovac. Sjednici je od ukupno 17 članova nazočilo njih 14, a za njegovo isključenje glasovalo je njih osam.

PRISEGA U VOJARNI KULA

U vojarni Kula završena je prisega je vojnika-ročnika trećeg ovogodišnjeg naraštaja. Ispred Ministarstva obrane i glavnog stožera nazočnima se obratio general Josip Zvirotić -zapovjednik četvrtog korpusa Hrvatske kopnene vojske. Prisežnicima se obratio i zapovjednik središta pukovnik Stjepan Nižić. Svečanosti su nazočili i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, predstavnici gradova i općina Cetinskoga kraja, županije te ostali.

DELEGACIJA GRADA SINJA U POSJETU SANSENPOLCRU

Delegacija grada Sinja predvođenja članom poglavarstva Nevenom ćurkovićem otputovala je u posjet prijateljskom talijanskom gradu Sansenpolcru. Povod odlaska gradu s kojim Sinj već četvrt stoljeća održava prijateljske odnose je tamošnja proslava Dana grada.

"SVJETSKI DAN PRVE POMOćI"

Crveni Križ danas obilježava svjetski dan "Svjetski dan prve pomoći". Tim povodom na Trgu dr. Franje Tuđmana upriličeno je besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi, a mladež Crvenog križa održala je pokazne vježbe iz prve pomoći.

žUPANIJSKO NATJECANJE PASA PTIčARA

Od jutros je na terenima sinjskog polja počelo županijsko natjecanje pasa ptičara. Organizator natjecanja je Kinološka udruga Sinj, a pobjednici, koji će biti poznati u poslijepodnevnim satima, predstavljat će Splitsko -dalmatinsku županiju na državnom prvanstvu u Dardi.

SPORT

Naši planinari i općina Hrvace sutra organizirju uspon na planinu Svilaju. Okupljanje je ispred planinarskog doma "Orlove stine "do 9 sati. Uspon je organiziran u sklopu obilježavanja općine Hrvace.

U 4. kolu HNL- Jug nogometaši Junaka su u Unešiću gdje će igrati protiv Zagore.

U 2. kolu četvrte nogometne lige sutra će u Hrvacama igrati domaći sa Polačom, a u Otoku OSK i DOšK iz Drniša

U nedjelju je početak županijske nogometne lige. Tekstilac gostuje u Runovićima

Najavljujemo i sutrašnji košarkaški susret u Sinju u kojem se sastaje domaćin Alkar sa šibenikom.

VRIJEME

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku, a u unutrašnjosti ujutro i mjestimičnu maglu. U Dalmaciji promjenljivo oblačno, uz pokoji pljusak i grmljavinu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale umjerena i jaka, ponegdje na udare i olujna bura, poslijepodne u slabljenju. Najviša temperatura između 18 i 23, na Jadranu od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR: meteo.hr