Petak, 9.09.2005.

OTVORENO SINJSKO PUčKO OTVORENO UčILIšTE

Danas je svečano otvoreno sinjsko Pučko otvoreno učilište koje će u svom obrazovnom programu ponuditi 7 stručnih zvanja i prekvalifikacija. Svi programi stručnog osposobljavanja verificirani su od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, a stečeno znanje upisuje se u radnu knjižicu.

BLAGDAN SV. MIHOVILA U TRILJU

U Trilju se sutra svečano otvara manifestacija "Mihovilski dani". Već od 16 sati Triljske mažoretkinje sa svojim gostima napraviti će defile ulicama Grada, a potom će se revija nastaviti u triljkoj športskoj dvorani.

ZAVRšNI RADOVI OKO POSTAVLJANJA SPOMENIKA FRA PAVLU VUčKOVIćU

U tijeku su i završni radovi na postavljanju kipa fra. Pavla Vučkovića u Gradskom parku kod fontane Pokretač inicijative postavljanja kipa graditelju svetišta čudotvorne Gospe Sinjske i branitelju Sinja od Turaka Fra Pavla Vučkovića je sinjski ogranak Matice Hrvatske. Autor kipa visokog 2,8 metara je akademski kipar Kuzma Kovačić.

Svečanosti otvaranja i blagoslova kipa nazočiti će mnogobrojni kulturni djelatnici te predstavnici grada Sinja. Otvaranje je najavljeno za sutra u subotu 10 rujna s početkom u 11 sati.

SVETA MISA U KORITIMA

Sveta misa u spomen na poginule hrvatske branitelje u subotu će se održati u Koritima povrh Otoka. Predvodit će je župnik Otoka Fra Ivan Dotur ispred kapelice Kraljice mira s početkom u 10,30 a dolazak najavljuju vjernici župe Otoka i Rude.

VIJESTI IZ DICMA

Općina Dicmo intezivno radi na razvoju industrijske zone, trenutno se čeka izvlaštenje Hrvatskih šuma, kako bi se počelo s prodajom parcela- ističe načelnik općine Josip Silić. Projekt zone trebao bi u realizaciju za mjesec i pol do kada bi se trebao donijeti prostorni plan te ishoditi potrebite dozvole. Načelnik ističe kako će to vrijeme iskoristiti za potragu investitora koju bi ulagali u zonu.

U dva dicmanjska naselja Sičanima i Sušcima problem je sa vodoopskrbom. Dok će stanovnici Suška morati još neko vrijeme pričekati na dobru vodoopskrbu, problem u naselju Sičane već je u ralizaciji, naime postavljaju se dvije pumpe koje je omogućiti dobru opskrbu vodom, a načelnik Silić očekuje za projekt financijsku pomoć županije.

U Dicmu se trenutno realzira projekt proširenja i izgradnje mrtvačnice za koje idejno riješenje radi tvrka Urbos.

SVEčANA PRISEGA U VOJARNI KULA

Uz mnogobrojne roditelje, goste, uzvanike te predstvanike civilnih i vojnih vlasti sutra će održati Svečana prisega vojnika ročnika trećeg ovogodišnjeg naraštaja u vojarni Kula od 10 sati potvrđuje zapovjednik središta pukovnik Stjepan Nižić.

USPON NA SVILAJU

Povodom dana općine Hrvace planinarsko društvo Svilaja u nedjelju 11 rujna organizira uspon na planinu Svilaju. Okupljanje zainteresiranih je u 9 sati kod planinarskog doma Orlove Stine.

SPORT

U subotu 10. rujna u 11 sati započinje i redovan trening za stare članice sinjskih mažoretkinja. Upis novih polaznica je od 11 do 13 sati u dvorani za sport i rekreaciju kraj kino dvorane.

VRIJEME

U nastavku dana oblačnije uz mogućnost povremenih lokalnih pljuskova temperatura zraka do 28 stupnjeva Celzijevih.