Petak, 9.08.2019.

Uspješno je odigrana predstava ‘Opsada Sinja 1715. godine’

 
U spomen na slavnu obranu Sinja od osmanlijske najezde i ove godine uprizorena je bitka pod Sinjem 1715. i događaji koji su joj prethodili. Predstava je uprizorena u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja uz potporu Grada Sinja, Splitsko Dalmatinske županije, Ministarstva kulture, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, te u suradnji sa Svetištem Čudotvorne Gospe Sinjske, Viteškim Alkarskim društvom i KU Marko Marulić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Finale Ožujsko balote turnira u Sinju

 
U dvorištu Franjevačke klasične gimnazije u Sinju danas i sutra, 9. i 10. kolovoza od 15 sati održat će se finale Ožujsko balote turnira.

Ove godine je na turniru koji se održavao na 48 lokacija sudjelovalo je više od 1500 ekipa, a do sada je na lokalnim i regionalnim finalima bilo više od 5000 posjetitelja.

Najbolje ekipe ovog vikenda u Sinju će se boriti za titulu najboljih balotaša. Osim toga, posjetitelji će moći uživati u glazbi. Prvo će večeras Meri Cetinić podgrijati Sinj, dok će sutrašnji finalni dan obilježiti veliki koncert Mate Bulića, uz vrhunsku zabavu i puno hladne Žuje.

Finale Ožujsko balote turnira dio je programa manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dinara back to LIFE: Projekt zaštite prirode i bioraznolikosti Dinare

 
Dinara se ‘vraća u život’ kroz projekt zaštite prirode i bioraznolikosti travnjaka, koji je odobren za financiranje iz EU fondova.

Agronomi, šumari i biolozi iz nekoliko institucija će kroz projekt vrijedan 1.296.509€. raditi na njihovom očuvanju, a priliku za uključivanje i rad uz stručni tim dobit će i mladi iz Cetinskog kraja. Nekadašnji travnjaci s područja Dinare koji su se od davnih vremena koristili za ispašu stoke, danas su u najvećoj mjeri zapušteni. Zbog napuštanja stočarstva i tradicionalnog načina života, travnjaci svakim danom sve više zarastaju u neprohodno raslinje, a Dinara gubi svoj značaj za prirodu i bioraznolikost. Ideja za projektom kojim bi se radilo na očuvanju dinarskih travnjaka i poticanju njihovog održivog korištenja nastala je u suradnji Udruge Biom i Lokalne akcijske grupe ‘Cetinska krajina’, a projektnom partnerstvu pridružili su se i Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, te Hrvatske šume.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR