Četvrtak, 9.08.2018.

Iz KUS-a poručuju: Kulturno ljeto tek počinje!


U organizaciji Kulturno umjetničkog središta Sinj u okviru Dana Alke i Gospe Sinjske i ovo će se ljeto održati pregršt zanimljivih događanja, kazali su jutros na konferenciji za novinare v.d. Vitomir Perić i voditeljica galerije Sikirica Dragana Modrić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Bitelić: Kulturno-znanstvena manifestacija Prag Buljana


Ove subote, 11. kolovoza 2018. godine s početkom u 14 sati, održat će se kulturno-znanstvena manifestacija pod nazivom Prag Buljana u Biteliću.
Naime, uz potporu znanstvenika, grupa entuzijasta istražuje povjesne činjenice i kulturne znamenitosti vezane za selo Bitelić, ovaj put s naglaskom na rod Buljan, kazao je Milan Buljan, predsjednik Udruge Bitelić.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Košute: Koncert ‘Glazbeni salon devetnaestog stoljeća’

Župa Košute i Kulturno društvo ‘Trilj’, uz potporu Ministarstva Republike Hrvatske organiziraju koncert ‘Glazbeni salon devetnaestog stoljeća’.
Koncert će se upriličiti večeras, 9. kolovoza u 20 sati u ckrvi Presvetog Srca Isusova u Košutama, a nastupaju Laura Vadjon (violina), Antigoni Tsalla (flauta) i Mislav Režić (gitara).
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završnica Mokrulj kupa u znaku prikupljanja pomoći za malog Leon


U petak će se održati završnica malonogometnog turnira Mokrulj kup, ali organizator posebno podcrtava humanitarni karakter i prikupljanje pomoći za Leona Markovića…
Finalni dan turnira na rasporedu je 8. prosinca, a program počinje u 19 sati utakmicom za treće mjesto, nakon čega će se odigrati i revijalna utakmica.
Finale je predviđeno za 21 sat, nakon čega će uslijediti i dodjela nagrada te u konačnici i nastup glazbene grupe Ozon.
No, ono najbitnije je kako će sav prihod od prodanih kupona za nagradnu igru ići u fond za pomoć u liječenju malenog Leona Markovića koji boluje od TAR sindroma.
Organizator poziva sve ljubitelje dobre zabave i malog baluna da svojim prisustvom uveličaju finalni dan, ali i da pomognu u prikupljanju sredstava za Leona Markovića.
IZVOR: WWW.FERATA.HR