Utorak, 9.08.2016.

Predstava Opsada Sinja 1715.

U spomen na slavnu obranu Sinja od osmanlijske najezde, i ove godine u ‘Danima Alke i Velike Gospe’ uprizorit će se bitka pod Sinjem 1715. godine i događaji koji su joj prethodili. Predstava se odvija u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja, koja će se održati 11. kolovoza (četvrtak) u 20 sati i 30 minuta na Pijaci.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izložba Damira Markulina: ‘Traganje duše’


U Galeriji Galiotović večeras u 19,30 sati bit će svečano otvorena prva samostalna izložba skulptura i reljefa u kamenu, drvetu i terakoti Sinjanina Damira Markulina.
Izložba ‘Traganje duše’ organizirana je u čast velike obljetnice 300 godina krunjenja slike Čudotvorne Gospe Sinjske i dio je manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.
Na svečanom otvaranju izložbe, o predstavljenim djelima govorit će prof. dr. sc. Miljenko Buljac. Izložba će biti otvorena do 16. kolovoza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljen Zbornik radova Tihomila RađeU organizaciji Instituta za migracije i narodnosti sinoć je u Alkarskim dvorima predstavljen zbornik ‘Tihomil Rađa – društveni kontekst hrvatske liberalno – demokratske emigracije’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR