Nedjelja, 9.08.2015.

Budnica povodom jubilarne 300. AlkeNakon što su u 6 sati mačkule sa Starog grada označile početak alkarskog dana, u centru Sinja nastao je pravi urnebes.
I ove godine stotine mladih dočekale su zoru na sinjskoj Pijaci, isčekujući dolazak Gradske glazbe Sinj, koja tradicionalno budnicom najavljuje početak Alke. Ovacijama i bakljama pratili su sinjske glazbare užim centrom grada, a po povratku na vrh Pijace, Gradska glazba izvela je nekoliko skladbi.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Premijerno prikazan dokumentarno-igrani film ‘Alka’U prepunom gornjem, otvorenom dijelu Alkarskih dvora sinoć je premijerno prikazan dokumentarno-igrani film o Alki koji je snimila ekipa HRT-a u režiji Dražena Žarkovića, a uz potporu i pokroviteljstvo Viteškog alkarskog društva.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Briljantna 300. Čoja, nakon dva pripetavanja, okončana pobjedom Ante RunjeU nadmetanju za 300. Čoju, nakon dva pripetavanja s ukupno 11 punata, slavio je alkar Ante Runje, kojem je ovo ujedno i prvi alkarski trofej…
Nadmetanje na Alkarskom trkalištu pratilo je oko osam tisuća gledatelja, nešto više nego jučer kada je kiša u jednom trenutku zaprijetila i otkazivanjem Bare, no tek sutra se očekuje ona prava navala, kako domaćih, tako i stranih turista. Sjajna atmosfera, mnoštvo nasmiješenih lica i pravi osjećaj ponosa obilježili su i ovaj alkarski dan.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR