Subota, 9.08.2014.

‘Svatovski običaji Sinja i cetinskog kraja’

U organizaciji Kulturno-umjetničkog središta Sinj u Galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima večeras će biti otvorena izložba ‘Svadbeni običaji Sinja i cetinskog kraja’.
Program otvaranja održat će se u dva dijela, na dvije lokacije. U 19,30 sati na Trgu kralja Tomislava u izvedbi kulturno-umjetničkih društava bit će izvedena predstava ‘Nevista je cotava’ koja na autentičan način prikazuje svatovske običaje našega kraja. Nakon toga upriličit će se otvaranje izložbe u Galeriji Sikirica, na kojoj će biti prikazani razni predmeti vezani za svatovske običaje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Kašetarnica’ na sinjskoj Peškariji

U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’ udruga UPSUS na sinjskoj Peškariji izvest će umjetničku eko-instalaciju pod nazivom ‘Kašetarnica’.
Riječ je o dvodnevnom projektu koji se bavi pitanjem ekologije i umjetnosti, u okviru kojega su članovi Udruge izgradili umjetnički eko-paviljon.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Padobranska Bara pripala Goranu RatkajecuSlavljem Gorana Ratkajeca (AK Cumulus) jučer je na sinjskom sportskom aerodromu počeo trodnevni Alkarski padobranski kup, a već danas čekaju nas nove padobranske majstorije, kada će se padobranci boriti za slavlje na padobranskoj Čoji.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Šahovski klub Sinj organizira simultanku

Iz Šahovskog kluba Sinj dobili smo obavijest kako će se u nedjelju u Alkarskim dvorima održati šahovska simultanka koju će voditi velemajstor i olimpijski reprezentativac Ante Šarić…

Obavijest za javnost prenosimo u cijelosti:
Šahovski klub „Sinj“ obavještava da će se dana 10. kolovoza održati simultanka u Alkarskim dvorima u terminu od 9 do 12 sati.
Simultanku će voditi naš velemajstor i olimpijski reprezentativac Ante Šarić koji će odigrati simultanku protiv dvadesetak protivnika.
Pozvani su svi da se okupe u što većem broju, kako bi uveličali ovu priredbu, a po mogućnosti i da sudjeluju kao sudionici u natjecanju.
Zainteresirani za natjecanje se mogu prijaviti Zlatku Batarelu na mobitel: 092 138 4910 do nedjelje u 9 ili doći prije 9 u Alkarske dvore.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dani Alke i Velike Gospe – Info (09.08.2014.)

Danas (Subota, 09.08.2014.):
* IZLOŽBA ‘CAC SINJ 2014.’ * Ex vojarna ‘Ivaniš Nelipić’ * 9,30 h * Kinološko društvo Sinj *

* UMJETNIČKA EKO INSTALACIJA * Peškarija * 18 h* UPSUS *

* IZLOŽBA ‘SVADBENI OBIČAJI SINJA I CETINSKOG KRAJA’ * Galerija Sikirica * 19,30 h * Kulturno-umjetničko središte Sinj *

* KONCERT * Alkarski dvori * 21 h * Operni solisti HNK Split i Mješoviti zbor Grada Sinja *


SUTRA (Nedjelja, 10.08.2014.):
* REVIJA SINJSKIH MAŽORETKINJA *Košarkaško igralište’ * 21 h * KUU Sinjske mažoretkinje *


U TIJEKU:
* 24. PADOBRANSKI KUP * Zračno pristanište * 9 h * Aeroklub Sinj *

* 14. MOTO SUSRET * Ruduša * 22,30 h * MK ‘Streetrunners’ *

* IZLOŽBA ‘LIKOVNI PRIKAZ SINJSKOG GRADA OD 17.-19. STOLJEĆA’ * Muzej Cetinske krajine * 8 – 16 h * Muzej Cetinske krajine*

* IZLOŽBA SLIKARA STJEPANA BAKOVIĆA * Galerija Sikirica * 9 – 12 i 18 – 21 h * Kulturno – umjetničko središte Sinj *

* IZLOŽBA SLIKA I SKULPTURA * Brnaška ulica 14 * Udruga ‘Signum art *

IZVOR: WWW.FERATA.HR