Utorak, 9.08.2011.

21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 09. kolovoza 2011. godine  (utorak), u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,00  sati održana je  21. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvajanje Zapisnika sa 20. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Primljena je na znanje Informacija o posjetu delegacije iz Sansepolcra,
4. Donesena je Odluka o izmjeni Odluke o proglašenju "Dana branitelja Sinja i Cetinskog kraja" te se riječi  "Dan 25. kolovoza" zamjenjuje riječima  "Dan 30. svibnja",
5. Donesena je Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja za 2011. godinu. Priznanje za životno djelo bit će uručeno prof. Velimiru Borkoviću, osobne nagrade dobit će dr. Ante Milošević, Ivica Romac-Gagi i Ivica Jagnjić, dok će kolektivne nagrade dobiti ŽRK Sinj i NK Brnaze,
6. Donesena je Odluka o komunalnom redu,
7. Donesena je Odluka o I. izmjeni i dopuni Odluke o uvjetima i postupku raspolaganja sa zemljištem na području Gospodarske zone Kukuzovac Sinj,
8. Nije prihvaćeno Izvješće o radu Dječjeg vrtića «Bili cvitak» za 2009.-2010. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2010. godinu,
9. Prihvaćeno je Izvješće o radu Dječjeg vrtića „Blagovijest“ za 2009-2010. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2010. godinu, 
10. Prihvaćeno je Izvješće o radu Dječjeg vrtića „Čarobni Pianino“ za 2009- 2010. pedagošku godinu s financijskim izvješćem za 2010. godinu,
11. Prihvaćeno je Izvješće o radu trgovačkog društva «Kamičak» d.o.o. za 2010. godinu s financijskim izvješćem,
12. Primljeno je na znanje Izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Sinja za 2010. godinu,
13. Nije prihvaćen Prijedlog  Zaključka o organizacijskom izdvajanju Doma zdravlja Ispostave Sinj iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije u samostalnu organizaciju Doma zdravlja Sinj u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije.

DEVETNICA l HODOČAŠĆA GOSPI SINJSKOJ - 2011.

DEVETNICA GOSPI SINJSKOJ

Od 6. do 14. kolovoza
18.20 sati: krunica i molitva devetnice
-19 sati: sv. misa (predvode: fra Žarko Relota i don Tonći Matulić)

RASPORED HODOČAŠĆA GOSPI SINJSKOJ
Od 31. srpnja do 14. kolovoza - sv. mise predvodi don Jure Vrdoljak
1. Župa Gospe Sinjske (7 sati)
• 10. kolovoza, srijeda    - Lučane
• 11. kolovoza, četvrtak   - Karakašica i Suhač
• 12. kolovoza, petak    - Čitluk i Jasensko
• 13. kolovoza, subota    - Sinj i Podvaroš
...

Sport

Na košarkaškom igralištu kod kina jučer je održan prvi dan košarkaškog turnira kojeg je organizirala Škola košarke Alkar. Prvog dana natjecali su se dječaci rođeni 1997. godine i mlađi, a ostvareni su sljedeći rezultati:
Škola košarke Alkar – Š.K. Vučići Cibona Zagreb 37:63
H.K.K. Široki BiH – Š.K. Dražen Petrović Šibenik 63:47

U utakmici za treće mjesto Š.K. Dražen Petrović Šibenik pojedila je Školu košarke Alkar 63:54, a u utakmici za prvo mjesto Š.K. Vučići Cibona Zagreb pobjedila je H.K.K. Široki BiH rezultatom 52:39.

Turnir se nastavlja danas, kada su na rasporedu susreti između dječaka rođenih 1999. godine i mlađih, a sastaju se:
18,00h Škola košarke Alkar Sinj – K.K. Cetina Trilj
19,00h K.K. Cetina Trilj – Š.K. Dražen Petrović Šibenik
20,00h Škola košarke Alkar Sinj – Š.K. Dražen Petrović Sinj

Nakon košarkaškog turnira za mlade, od 21 sat na košarkaškom igralištu kod kina nastavlja se turnir u basketu kojeg je organizirao KK Alkar.
NK OSK organizator je 20. memorijalnog nogometnog turnira 'Luka Erceg i Ivan Kamber' koji će se na ŠC 'Gola brda' održavati od sutra do subote.
Pokrovitelji su Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, Općina Otok i Splitsko–dalmatinska županija. Turnir se održava u spomen na 14 smrtno stradalih hrvatskih branitelja s područja Otoka. Sutra u 18 igra se prva polufinalna utakmica između Junaka i Hrvaca. U četvrtak, 11.kolovoza, također u 18,00 igraju OSK i Dugopolje. U petak u 18 sati poražene ekipe igrati će za treće mjesto, a susret za pobjednika turnira igra se u subotu, 13. kolovoza u 18 sati.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Intronizacija vinaraU subotu, 6. kolovoza, u Sinju u 15 sati, u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske, održana je svečanost primanja (intronizacije) uglednih vinogradara, vinara, poduzetnika i osoba iz javnog i crkvenog života u viteške pripravnike, te promaknuća (akreditacije) u stupanj viteških savjetnika i viteških sudaca Bratovštine Hrvatskih vinskih vitezova, Europskog vinskog viteškog reda - Konzulat Hrvatska.
 Primanju i ustoličenju te promaknuću članova bili su nazočni predstavnici Europskog vinskog viteškog reda: Consul Komm.-Rat Alexander Unger, Consul Komm.-Rat Ladislaus Knoll, delegat Senata za Hrvatsku Mate Klikovits i tajnica Viteškog reda Barbara Leeb.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Delegacija Sansepolrca u SinjuNakon nekoliko godina stanke Grad Sinj ponovno je ugostio delegaciju talijanskog Grada Sansepolcra s kojim ga veže 30-godišnje prijateljstvo. Za organizaciju ovogodišnjeg susreta posebno je zaslužna Sinjanka Maja Malbaša, koja živi i radi u tom talijanskom gradu.

U delegaciji Sansepolrca bili su dogradonačelnik, predsjednik Gradskog vijeća, dvoje gradskih vijećnika i članovi kulturno-umjetničke udruge Sbandieratori. Na svečanom prijemu u uredu gradonačelnika, predstavnici dvaju gradova razmijenili su poklone. Grad Sinj je svakom članu talijanske delegacije poklonio knjige Sinjanina dr. Ante Miloševića koje govore o arheološkim istraživanjima našega kraja i koje su prevedene na talijanski jezik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Krčkim mostom i dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama ( I. skupina).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić.

Mjestimice mokrih i skliskih kolnika ima na sjevernom Jadranu, u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu Slavonije.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).

Danas u 15 sati promet će biti prekinut na 15 min na D62 od Malog Prologa prema Metkoviću.
IZVOR: HAK
...