Ponedjeljak, 9.08.2010.

Održana 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana, 09. kolovoza 2010. godine (ponedjeljak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u 16,00 sati održana je 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:
1. Usvojen je zapisnik sa 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Sinja,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,

3. Jednoglasno je donesena Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Sinja za 2010. godinu:
Nagrada za životno djelo:
-Ljubomiru Bogdanu Moći, dugogodišnjem kulturnom djelatniku.
Osobna nagrada:
-dr.sc. Danici Ramljak, ravnateljici najvećeg i najprestižnijeg Instituta u području prirodnih znanosti-Institut Ruđer Bošković u Zagrebu,
-Anti Buljanu, djelataniku Autoprijevoza d.o.o. Sinj i predsjedniku Sindikata vozača i prometnih radnika u Autoprijevozu Sinj d.o.o.,
-Slavenu Kardošu, dugogodišnjem školskom djelatniku.
Kolektivna nagrada:
Udruzi "Dječja alka Vučkovići".

4. Prihvaćeno je polugodišnje Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Sinja od I-VI 2010. godine,
5. Prihvaćen je Program provedbe mjera populacijske politike Grada Sinja,
6. Prihvaćene su izmjene i dopune Programa javnih potreba u športu Grada Sinja za 2010. godinu i Plana sredstava za sufinanciranje potreba u športu Grada Sinja u 2010. godini,
7. Tvrtka ELOS d.o.o. iz Solina će, kao najpovoljniji ponuđač (1.396.630,87 kuna), izvršiti dobavu elektro-materijala za održavanja i rekonstrukciju javne rasvjete,
8. Tvrtka ELEKTRO-BEKAN d.o.o. iz Sinja, će kao najpovoljniji ponuđač (444.306,75 kuna), izvršiti montažu elektro-materijala za održavanja i rekonstrukciju javne rasvjete,
9. Prihvaćen je zahtjev Frane Cvrlje, vl.obrta “C-MONT”, Glavice za izdavanje odobrenja za davanje kupljene nekretnine pod hipotekom za pribavljanje sredstava za ostvarivanje investicijskog programa.

Slavodobitnik 295. Sinjske alke je Mario ŠušnjaraSlavodobitnik 295. Sinjske alke je Mario Šušnjara iz triljskog naselja Vedrine, s ukupno 9 punata. Ovo je Marijeva druga pobjeda na Alci do koje je došao pripetavajući se s Petrom Tomaševićem. Obojica su alkara nakon tri trke imala po 7 punata. U pripetavanju je Mario pogodio u 2 a Petar u ništa. 
Čestitajući sladobitniku, predsjednik Republike i pokrovitelj ovogodišnje Alke Ivo Josipović rekao je da je Alka, "ispunila sva naša očekivanja". Kazao je kako je sinjska Alka "simbol pobjede i spremnosti da se borimo za svoju domovinu, ali i simbol sposobnosti da Hrvatsku učinimo modernom, europskom i naprednom zemljom".

 Na Alci su su, uz predsjednika Josipovića, i druge uglednike i goste, bili i predsjednica Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Sabora Luka Bebić.

Tijekom boravka u Sinju, predsjednica Vlade Jadranka Kosor održala je sastanak s dr. Ivanom Nasićem, Mirom Buljanom i Majom Bazina. Razgovaralo se o sinjskom rodilištu, a predsjednica Vlade Kosor najavila je skoro rješavanje problema vezanih uz rodilište u Sinju te financijsku pomoć što se tiče prostora i medicinsko-tehničke opreme. Također, na sastanku se razgovaralo i o problematici kadrovskih pitanja u lokalnoj samoupravi, stoji u priopćenju za javnost iz Ureda predsjednice Vlade.
Predsjednica Vlade Jadranka kosor posjetila je i crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske gdje ju je dočekao gvardijan fra Bože Vuleta. Predsjenica je kazala kako je u sinjskoj crkvi "uvijek s nekim posebnim osjećajem".

DEVETNICA GOSPI SINJSKOJ

Čudotvornoj Gospi sinjskoj jutros su hodočastili vjernici Radošića i iz Čaporica. U 9 sati je misa za hodočasnike župe Bajagić-Obrovac.
Devetnica i večernja sveta misa počinju u 18,20 sati.

Kino danas

U sinjskom kinu u 19,00 sati prikazuje se posljednji nastavak animiranog filma “Shrek”, a u 20,30 sati počinje novi nastavak sage Sumrak–Pomrčina.

Sport

NK Junak je obranio prošlogodišnji naslov prvaka na 19.memorijalu “Luka Erceg i Ivan Kamber”koji se odigrao na ŠC Gola brda u Otoku pred oko 300 gledatelja.Sinjani su u finalu sa 2:0 savladali domaći OSK.Golove su postigli Mate Sučić u 55 minuti i Mario Midenjak u 88 minuti.Pobjednički pokal kapetanu Junaka Hrvoju Mandacu je uručio Dujo Kamber otac pokojnog Ivana.U utakmici za treće mjesto Hrvace su pogotkom Grbeše u 75 minuti minimalno savladale Dugopolje. Najboljim igračem ali i golmanom turnira je proglašen Zlatko Runje iz Junaka.Prvi topnik turnira je Stipe Banić Škojo, mladi kapetan  OSK-a.Pokrovitelji  turnira  su bili Ministarstvo branitelja,obitelji i međugeneracijske solidarnosti, županija Splitsko dalmatinska i općina Otok, a organizator NK OSK iz Otoka.Turnir se igrao u čast 14 poginulih branitelja Domovinskog rata sa područja općine Otok.Na turniru se od daljnjeg igranja u dresu OSK-a oprostio Anđelko Marković – Đelina, koji je otočki dres nosio 26 godina.Markoviću je nagradu uručio Ivan Norac Kevo – Dunac, najbolji strijelac kluba u povijesti.
Piše:Petar Norac Kevo

Sport

Nastavlja se odigravanje 17. turnira na uske branke „Sinj 2010“. Na rasporedu je 5 utakmica prvog kola, a prva počinje u 19,00 sati. 
Raspored utakmica prvog kola: ponedjeljak, 09. kolovoza 2010.
19,00   Pelinovac - Bukva
19,45   Markulin bus – G.O. Telekomunikacije
20,30   AS Ikljaš Otok – Suhač commerce
21,15   A je to – Š.d. Branitelj
22,00   Dodo - Košarkaško

Stanje na cestama

Vremenske prilike povoljne su za vožnju, a kraći zastoji mogući su duž Istarskog ipsilona i Jadranske magistrale u blizinama turističkih središta. Vozače molimo za strpljenje.
IZVOR: HAK

Vrijeme

Većinom sunčano. Povremeno više oblaka bit će uglavnom u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima gdje je mjestimice moguć i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša temperatura od 23 do 28, na Jadranu između 28 i 31 °C.
IZVOR: DHM