Subota, 9.08.2008.

DEVETNICA VELIKOJ GOSPI

U crkvi gospe Sinjske jutros su održane mise za hodočasnike iz Lučana, Turjaka i splitske župe Pujanke. Nakon njih održana je i pobožnost križnog puta na Gospinom Gradu.

U crkvi se svakodnevno održavaju mise devetnice koje počinju u 18 sati i 15 minuta. Kroz sve dane mise devetnice pjeva zbor župe Gospe Sinjske, a svaki dan je na rasporedu i novi program marijanskih liturgijskih pjesama. Večernji molitveni program iz svetišta prenosi Hit radio.


Iz tiska je izišao 2. broj Godišnjka Gospe Sinjske, koji se može nabaviti u svetištu u Sinju. Prihodi od prodaje namijenjeni su u humanitarne svrhe-Fondu Gospe Sinjske iz kojega se pomažu studenti slabijeg imovinskog stanja.

KONCERT GRUPE "MAGAZIN"

Sinjsko gradsko poglavarstvo danas svojim sugrađanima daruje besplatan koncert grupe "Magazin" na Trgu dr. Franje Tuđmana u 21 sat. Za vrijeme koncerta dijeliti će se i besplatni uštipci.

MOTO PARTY U SINJU

U organizaciji motokluba Streetruners na sinjskom Hipodromu održava se 8. Moto susret. Danas za 17 sati najavljen je defile motociklista gradskim ulicama, potom će na Hipodromu biti moto igre, a za navečer je najavljen koncert grupe "Majke". S obzirom da se danas u gradu očekuje veliki broj motociklista, iz Policijske postaje Sinj apeliraju da nose zaštitne kacige, da se pridržavaju prometnih znakova i propisa te da ne konzumiraju alkohol dok voze. Sinjska policija je kao i prethodnih godina uključila veći broj službenika koji pojačano nadziru odvijanje prometa.

KINO DANAS

Večeras od 20 sati i 30 minuta u sinjskom kinu prikazuje se američka znanstveno fantastična komedija "Neomogući Dave" u kojem glavnu ulogu igra Eddie Marphy.

OBAVIJEST

Zbog snimanja dvije scene dugometražnog filma koji se snima u produkciji "Propeler" iz Zagreba do privremenog zatvaranja ceste povremeno dolazi na cesti od Trilja preko Novih sela te Blata na Cetini. Ekipa će snimati do 19 sati.

OBAVIJEST IZ HAK-a

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7.5 tona, bit će na snazi danas do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata, na svim važnijim državnim cestama. Zabrana će se primjenjivati i na dionicama autoceste A 1, između čvorova Ogulin-Brinje i Sveti Rok-Maslenica, i to danas od 4 do 18 i u nedjelju od 8 do 20 sati. Na ostalim autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1) zabrana nema.

SPORT

Danas, 9. kolovoza, se nastavlja košarkaški turnir koji se u organizaciji škole košarke "Alkar" igra na vanjskom igralištu. Pobjednik u kategoriji 95-tog godišta je "Split CO", a danas utakmice igraju polaznici škola 96-tog godišta. U 17 sati sastat će se škola košarke "Split Co" i "Dražen Petrović" iz šibenika. Utakmica za treće mjesto igra se od 19, a za prvo u 21 sat. Između svih utakmica, kao i na poluvremenu, nastupaju sinjske mažoretkinje.

Na igralištu NK Glavice igra se tradicionalni Memorijalni nogometni turnir "Mirko Perić" za mlađe uzraste. Na turniru nastupa 21 ekipa u 3 kategorije: mlađi i stariji pioniri te predtakmičari iz klubova: Hajduk, Omladinac, Junak, Orkan, čaporice, Vrlika, Glavice, Vis i Sv. Mihovil šibenik. Turnir se igra do nedjlje.

U Otoku je počeo je 17. Memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber". Turnir se organizira u spomen na četrnaest poginulih hrvatskih branitelja s područja općine Otok. Pokrovitelji su Ministarstvo branitelja, županija Splitsko - dalmatinska, Općina Otok i Hrvatski nogometni savez. Na turniru sudjeluju četiri ekipe: Hajduk 2, Junak, Hrvace i domaćin OSK. Danas u 18 sati igrat će Junak i Hrvace, a u nedjelja će se odigrati finalna utakmica.

četvrtu godinu za redom športska zajednica Grada Sinja uz pomoć Udruge kineziologa Grada Sinja te športskih djelatnika i stručnih službi, organizira "Otvorenu zabavnu školu", Sinj 2008. Priredba je namijenjena dječacima i djevojčicama u dobi od 6 do 12 godina. Upisati se može 200 djece i to u pravilu 100 djevojčica i 100 dječaka. Prijave se primaju do 16. kolovoza do 19.00 sati na kontakt brojeve: 098 906 29 60 (Glavan Ivica) i 091 201 30 17 (Ratković Filip). Roditelji moraju osobno potpisati pristupnicu za svoju djecu. "Otvorena zabavna škola" održavat će se na Gradskom stadionu od 17. do 21. kolovoza, od 8 do 13 sati.

Danas se na relaciji između Gospića i Sinja održava 10. jubilarni Alkarski kup, tradicionalno natjecanje golubova listonoša. Utrka je počela u 7 sati i 20 minuta. Prvi golub listonoša na cilj u Sinj je stigao u 9 i 20 minuta.