Četvrtak, 9.08.2007.

OBAVIJEST

Udruga "Studenti Cetinske krajine" organizira 10. kolovoza 2007. godine Noć studenata u Sinju u caffe baru GAJO s početkom u 21 sat. Cilj ovog i sličnih druženja u organizaciji udruge je bolje upoznavanje i druženje mladih Cetinjana. želimo da sadašnji studenti ostanu povezani i nakon završenog studija kako bismo u budućnosti stvorili jak lobi obrazovanih ljudi koji će osigurati kvalitetan razvoj Cetinskog kraja.
Pozivamo sve studente, maturante a posebno studente brucoše da nam se pridruže na ovom druženju gdje ih očekuju brojna ugodna druženja.

BLAGDAN VELIKE GOSPEU Svetište čudotvorne Gospe Sinjske danas su hodočastili župljani Turjaka za koje je služena sveta misa u 9 sati. Sutra hodočaste vjernici iz župe i Graba, a misa će biti u 9 sati.
Napominjemo, kako se u crkvi obavljaju i ispovijedi svakodnevno od 6,00 do 12,00 i od 17,00 do 20,00 sati.

Krunica i molitva devetnice u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske svakoga je dana u 18 sati i 15 minuta, a sveta misa u 19,00 sati.

HUMANITARNA AKCIJA

Udruga tjelesnih invalida Grada Sinja UTIS organizira humanitarnu prodaju rekvizita koje im je donirala mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije. Prodaja će se održati na blagdan Velike Gospe, na Trgu kralja Tomislava. Prihod je namijenjen radu Udruge UTIS.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U okviru manifestacije dani Alke i Velike Gospe U dvorani franjevačkog samostana od 21 sat bit će prikazan Film Stella Maris Dalmacije, Udruge «Prosoli».

Danas u 21 sat na sinjskom Hipodromu počinje motosusret u organizaciji motokluba Streetrunners, a prema najavama organizatora i ove godine u Sinju se očekuje veliki broj bikera kako iz Hrvatske tako i iz drugih zemalja. Program će trajati tri dana.

U Galeriji Galiotović otvorena je izložba slika Joze Andrića.

Podsjećamo da je u hotelu Alkar postavljena izložba slika Andrije Bareze.

U Muzeju Cetinske krajine radove je izložio Antun Vrlić «Staklo 1997-2007», U Vrličkoj ulici br. 6 postavljena je izložba slika sinjanke Nina Lovrić, u Palači Tripalo izložba radova Eda Kerekeš- Kraljević «Već viđeno», u ulici Kvartiri izložbu slika otvorila je Vesna Bader.

U okviru manifestacija Dani alke i Velike Gospe, nogometni klub Glavice organizira memorijalni turnir «MIRKO PERIć» za uzraste 93., 95. i 97. godište. Nastupit će oko 500 igrača iz Hajduka, Junaka, Tekstilca, OSK-a, čaporica, Vrlike, Omladinca, Orkana i Glavica.
Turnir počinje u petak u 8,00 sati, a završnica će se igrati u nedjelju od 16,00 sati. U pauzi između dva finala susreta igrat će se utakmica između veterana Glavica i Hajduka.

Klub slobodnog letenja Pegaz Hrvace i klub Carpe diem iz Hrvaca, uz potporu Turističke zajednice grada Sinja organiziraju festival ekstremnih sportova Hrvace 2007. Festival počinje u petak turisitičkim razgledavanjem Cetinskoga kraja, a u subotu je na rasporedu slobodno letenje.
Nova disciplina u ekstremnim sportovima u Hrvacama je brdski biciklizam kojeg su organizatori realizirali u suradnji sa splitskim klubom Krš. Sve ovo, kažu organizatori, rade kako bi što bolje predstavili ljepote Cetinskoga kraja i pokazali njegove vrlo zanimljive turističke destinacije.


KRONIKA 92

PP SINJ, 07.08.2007.g. oko 11,30 sati, u mjestu Zelovo, 1000 m od županijske ceste prema zaseoku Jukići, na nepristupačnom terenu, pronađeno je mrtvo tijelo sedamdesetsedmogodišnjeg slovenskog državljanina, koji se udaljio iz kuće 24.07.2007.g. Tijelo je preneseno na odjel patologije na obdukciju.

PP SINJ, 07.08.2007.g. u PP Sinj je pristupio pedesettrogodišnjak te prijavio nestanak svoga dvadesetpetogodišnjeg sina. Naime, dvadesetpetogodišnjak je 05.08.2007.g., oko 08,00 sati, iz Liskovače /BIH/ krenuo pješice na hodočašće u Sinj, a zadnji put je viđen istog dana oko 09,30 sati, u blizini GP "Kamensko". Dana 07.08.2007.g. u mjestu Voštane, pored makadamskog puta, otac je pronašao cjelokupnu odjeću svoga sina, a u blizini i ruksak sa svim stvarima i ispravama. Tijekom dana u potragu za njim su sudjelovali službenici PP Sinj, prijatelji i rodbina nestalog, te pripadnici Gorske službe spašavanja sa psom tragačom. Također, u pretragu se uključio i helikopter GSS-a, te službenik IJP sa psom tragačom. Pretraga je zbog mraka prekinuta u 21,30 sati, te se nastavlja danas tijekom dana.
IZVOR: PU SD